Yoğurtta protein miktarı tartışmaları sürüyor

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner, yoğurdun içeriğinde yüzde 12 katı madde bulunması şartının kaldırılması ve süt proteini miktarının yüzde 4'den 3'e düşürülmesinin nedenini sordu.

Yoğurtta protein miktarı tartışmaları sürüyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.03.2009 - 15:39

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, bakanlığa bağlı, Gıda Kodeksi Komisyonu'nun verdiği karar sonucunda, Türkiye'de üretilen yoğurdun içeriğinde yüzde 12 katı madde bulunması şartının kaldırıldığını, süt proteini miktarının da yüzde 4'den 3'e düşürüldüğünü belirtti.

Bu kararın amacını soran Süner, önergesinde şu sorulara yer verdi:
''Ülkemizde üretilen sanayi yoğurdunda piyasaya, çok uluslu yabancı firmalar hakimdir. Yeni yapılan bu düzenleme sonucunda, bu firmaların yoğurt üretimindeki maliyetin düşürülmesi mi amaçlanmaktadır?
Uluslararası yoğurt üreticilerinin hedefi, tüketiciyi tek tip yoğurda alıştırıp, yoğurdu sulandırarak maliyeti düşürmek midir?
Türklerden diğer ülkelere yayılan geleneksel yoğurdun şeklinden vazgeçerek, uluslararası yoğurt lobisine teslim mi olunmuştur?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler