Yol kapatan gruba, polis müdahale etti

Eskişehir'de mahallelerinden geçen Ankara-Bursa karayolunda gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle sık sık kazaların yaşanması üzerine durumu protesto etmek isteyen bir grup, yolu ulaşıma kapattı.

Yayınlanma: 07.10.2012 - 13:57
Abone Ol google-news

Gündoğdu Mahallesi'nde yaşayan bir grup, Ankara-Bursa çevre karayolunun mahalleyi ikiye böldüğü ve burada gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle sık sık ölümlü trafik kazalarının yaşandığını ve çevre yolu nedeniyle mahalleye yeteri kadar hizmet gelmediğini vurgulayan sir grup, ''çevre yolu katliamdır'', ''bu kaçıncı ölüm'', ''takkalı açık cezaevi'' yazılı pankartlarla yürüyüşe geçti.

Gündoğdu Mahallesi Kavşağı'na kadar yürüyen grup, burada bir müddet slogan attıktan sonra çevre yoluna çıkmak istedi. Yolun trafiğe kapatılmasını engelleyen polis ile bazı mahalle sakinleri bir müddet görüştü.

Görüşmenin sürdüğü sırada, bazı mahalleliler, kaldırım taşları ve yaktıkları araba lastikleriyle yoldaki trafiği durdurdu.

Daha sonra grubun, birbirine kenetlenerek kısa süre ulaşıma kapattığı yol, polisin biber gazlı müdahalesinin ardından ulaşıma tekrar açıldı.

Biber gazından bazı çocukların etkilenmesi nedeniyle mahalle sakinleri ve polis arasında kısa süre tartışma yaşandı.

Daha önce ilgili makamlara pek çok dilekçe verdiklerini fakat kendileriyle yeteri kadar ilgilenilmediğini ifade eden yurttaşlar, polisin kendilerini ikna etmesi sonucu dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler