'Yolsuzluğa batmış AKP'li belediyeleri açıkla'

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, AKP'nin iki tane belediye başkanının aynı ilde birbirine müteakip iki günde yargılandığına işaret ederek, "Bizim görebildiğimiz kadarla AKP'li belediyelerin büyük bir kısmı gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış vaziyette. Başbakan'a sesleniyorum. Gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış AKP'li belediyeleri kamuoyuna açıklayınız" dedi.

Yayınlanma: 06.10.2011 - 12:34
Abone Ol google-news

CHP Kocaeli milletvekilleri Hurşit Güneş, Haydar Akar ve Mehmet Hilal Kaplan TBMM'de "Kocaeli'ndeki yolsuzluk batağına bulaşmış AKP'li belediyeler" konulu basın toplantısı düzenledi.
 

Başbakan'a 'Alman Vakfı' yanıtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Alman vakfı ve CHP'li belediyeler" ile ilgili sözünü hatırlatan Güneş, "Bu iddia doğru olmadığı gibi ayıp ve iftira. İftira hem suçtur hem de dinimize göre Nur Suresinin 15. Ayetinde de yasaklanmaktadır" dedi.
 

Kandıra Belediyesi

Kocaeli Kandıra'da, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan'ın mahkemeye sevk edildiğini belirten Güneş, "Tutuklanmak üzere ifadesi alındı. Kefaletle serbest bırakıldı. Nedeni şu; Kandıra Belediye Başkanı'nın ki AKP'li. Kandıra Belediyesi Meclis Denetim Komisyonu bir rapor hazırlıyor. Bu raporda ihaleye fesat karıştırmaktan belediyede türlü yolsuzluğa kadar birçok tespit yapılıyor. Zimmet var, ihale yolsuzluğu var. Bunlar savcılığa veriliyor. Savcılık bunu dikkate alıyor, doğru buluyor, araştırmaya gerekli buluyor. Dava dün Kandıra'da Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlamış bulunuyor. Başbakan'ın dikkatine sunuyorum" dedi.

Kartepe Belediyesi

AKP'nin iki tane belediye başkanının ikisinin de aynı ilde birbirine müteakip iki günde yargılandığına işaret eden Güneş, "6 Ekim'de İzmit'te Ağır Ceza Mahkemesi'nde Kartepe Belediye Başkanı yargılanacak ve onun bazı çalışanları yargılanacak. İsmi Şükrü Karabalık. Rüşvete azmettirme var, suçlardan biri. Yolsuzluk var. Mülkiye Başmüfettişi, Kartepe Belediyesinde yolsuzlukları tespit ediyor. Rapor çıkınca Kartepe Belediyesine bağlı Kartepe AŞ Genel Müdürü Hüseyin Turan kendisine rüşvet öneriyor. Bu bir iddia değil, tespit" dedi.
 

'Teknik takip tutanaklar var, orada açık pazarlıklar var'

Teknik takip tutanaklarında, çok açık pazarlıkların olduğunu savunan Güneş, "Kendisi raporu lütfen savcılığa verme bu raporu vilayete ver biz gereğini orada yaparız, diyorlar, orada örtbas ederiz diyorlar. Savcılığa vermemeni rica ediyoruz diyorlar ve karşılığında 50 bin lira rüşvet teklif ediyorlar" dedi.

'AKP'li belediyeler gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış vaziyette'

"2 dava 2 suç aynı ilde aynı parti" diyen Güneş, "Bizim görebildiğimiz kadarla AKP'li belediyelerin büyük bir kısmı gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış vaziyette. Başbakan'ın bunu görmesi gerekiyor. Başbakan'a sesleniyorum. Gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış AKP'li belediyeleri kamuoyuna açıklayınız. Başbakan'a sesleniyoruz. Adil ve dürüst olsun. AKP'li belediyelerin içinde bulunduğu yolsuzluğu kamuoyuyla paylaşsın" dedi.

Vekil Haydar Akar'da tutanakları okudu

Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'da, "Kartepe Belediyesinde oluşan yolsuzluk ve rüşvet olayı teknik takip sonucu savcılar tarafından belgelenmiştir" dedi. Akar, şöyle dedi: "Ülkenin Başbakan'ı CHP'li belediyeleri haksız ve dedikodu yapar şekilde suçlayacağına önce kendi belediyelerine ve belediye başkanlarına baksın ve bunu standart işleri haline getiren belediye başkanlarını görevden el çektirsin." Akar, basın toplantısında teknik takip ile ilgili tutanakları da okudu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler