Yolsuzluklar örtülüyor
AKP'li "Elazığ, Kayseri, Zeytinburnu" belediyelerindeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili kamuoyunu tatmin edecek tarafsız soruşturmalar yapılamazken; Deniz Feneri soruşturmasının Türkiye ayağı 3 yıldır sonuçlandırılamıyor.
Türkiye’nin gündemi Ergenekon ve benzeri operasyonların dalgalarıyla yönlendirilirken; gazeteciler birer birer hapse atılırken, iktidar partisi AKP’yle ilişkilendirilen yolsuzluk dosyalarındaki iddiaların üzerine gidilemiyor. AKP’li "Elazığ, Kayseri, Zeytinburnu" belediyelerindeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili kamuoyunu tatmin edecek tarafsız soruşturmalar yapılamazken; Deniz Feneri soruşturmasının Türkiye ayağı 3 yıldır sonuçlandırılamıyor. Almanya’nın yüzyılın bağış yolsuzluğu diye nitelendirdiği; "Asıl failler Türkiye’de" dediği vurgun iddiaları Türkiye’de bir türlü dava aşamasına gelemiyor.
Kayseri ne durumda?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları üzerine kamuoyunun gündemine gelen ve AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi hedef alan yolsuzluk iddiaları her iki partideki isimlerin birbirlerini suçlayıcı ifadeleriyle eridi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kefil olduğu Özhaseki, tazminat davası açarken Kayseri’deki iddialarla ilgili birçok soru yanıtsız kaldı. Mart 2011’de ise Özhaseki’nin 12 Haziran’daki seçimlerde Kayseri’den milletvekili adayı olup olmayacağı tartışılıyor. Yolsuzluk iddialarıyla ilgili kamuoyunun kafasındaki soru işaretleri İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından net bir biçimde yanıtlanamazken CHP liderinin Kayseri’yle ilgili yeni belgeler açıklaması bekleniyor. Karşılıklı iddiaların havada uçuştuğu Kayseri’deki muamma bir türlü çözülemiyor.
Elazığ’daki soruşturma
Cumhuriyet’in kamuoyunun gündemine taşıdığı AKP’li Elazığ Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları üzerine aralarında Elazığ Belediye Başkanı M. Süleyman Selmanoğlu ve belediyenin üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu isimler hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın hedefinde ise 2006 yılından bu yana belediyenin temizlik işleri müdürlüğündeki ihalelerin tamamını alan ve AKP Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk’ün eskiden ortağı olduğu aile şirketi de yer alıyor. Adalet Bakanlığı ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı “soruşturmanın ne aşamada” olduğuna yönelik ısrarlı sorularımıza karşı sessiz kalmayı tercih ediyor. Muhalefetteki partilerin belediye başkanlarına uygulanan yöntemlerin iktidardaki AKP’li belediyelere aynı kriterlerle uygulanmaması çifte standart yorumlarını da beraberinde getiriyor. Selmanoğlu hakkında çok sayıdaki iddiaya İçişleri Bakanı Atalay tarafından “soruşturma izni verilmediği”, bu kararların bazılarının Danıştay 1. Dairesi tarafından kaldırıldığını belgeleriyle kamuoyuna duyurmuştuk.
Zeytinburnu havada kaldı
Kayseri ve Elazığ’ın ardından gündeme gelen AKP’li Zeytinburnu Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili “Araştırma Raporu” da tıpkı Elazığ’da olduğu gibi İçişleri Bakanlığı engeline takıldı.
Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da aralarında bulunduğu 8 kişiyi kapsayan araştırma raporuyla ilgili bakanlık “işleme konulmama” kararı verdi.
CHP’li Muharrem İnce’nin katıldığı toplantılarda sorduğu, “1 milyonluk rüşvet” iddiası ise havada kaldı.
En Çok Okunan Haberler
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Emekliye iyi haber yok!
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Arda Güler'in 2 asisti Madrid'e yetmedi
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!