Yöneticilerine 20 yıl hapis istenen Nokta Dergisi iddianamesi kabul edildi

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan'ın “Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" suçundan 15'şer yıldan 20'şer yıla kadar hapislerinin istendiği iddianame kabul edildi.

Yayınlanma: 09.12.2015 - 14:55
Abone Ol google-news

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Cevheri Güven ve Murat Çapan hakkında hazırlanan 5 sayfalık iddianameyi kabul etti. Sanıklar 29 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak. Öte yandan Güven ve Çapan'ın tahliye talepleri ise reddedildi.
 
İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu Nokta Dergisi'nin 24. sayısı hakkında re'sen soruşturma başlatmıştı. Murat Çapan ve Cevheri Güven “şüpheli" olduğu iddianamede, "Basın ve ifade özgürlüğü sınırsız değildir. Bu özgürlüklere sığınarak toplumda ayrışmalara sebebiyet vermek, insanları kışkırtmak, tahrik ve isyana çağrı niteliğindeki beyanların hukuken korunması olanağı bulunmamaktadır. Aksi halde kamu düzeninden bahsedilmesi mümkün olmayacaktır. Belirtilen nedenlerden dolayı şüphelilerin savunmalarına itibar edilmemesi gerekmektedir" denilmişti. İddianamede, Cevheri Güven ve Murat Çapan'ın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik etme" iddiasıyla 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapisleri istenmişti. Güven ve Çapan 3 Kasım'da tutuklanmıştı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler