YSK, Samsun'da propaganda yasağını kaldırdı
YSK, Samsun İl İlçe Seçim Kurullarının “10 siyasi parti dışında referandum çalışması yapılamaz” kararını kaldırdı. Yasak kararını YSK değil, valilikler verecek.
Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Samsun İlkadım İlçe Seçim Kurulu ve Samsun İl Seçim Kurulu’nun, “seçime katılma yeterliliğine sahip 10 siyasi parti dışında diğer partiler veya diğer sivil toplum kuruluşları referandum çalışması yapamaz” kararlarını görüştü.
CHP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu’nun “tam kanunsuzluk” iddiasıyla kararın kaldırılması için yaptığı başvuru kabul edildi. Ancak, karar esastan değil usulden kaldırıldı. Kararda İl ve ilçe Seçim Kurullarının valiliğe görüş bildirme yetkisi yok. Böyle bir yasaklama kararı alınacaksa yetki valiliklerde, mülki amirlerde” denildi.
VALİLİKLERE YASAK KARARI YETKİSİ
Yakupoğlu’nun verdiği bilgiye göre YSK, CHP’nin itirazını kabul etmiş oldu ama aldığı kararla valiliklerin benzer kararlar almasının da önünü açtı. YSK’nın aldığı kararla aslında bu konuyla ilgili görüş bildirmemiş olduğunu söyleyen Yakupoğlu, “Samsun’dan gelen iki karar da hukuken yok oldu. Ama valilik şimdi aynı kararı alabilir. Eğer böyle bir karar alınırsa o zaman o karara itiraz için YSK’ya başvuru yapılması gerekecek” dedi.
Birleşik Haziran Hareketi’nin referanduma ilişkin bildiri dağıtma talebi daha önce valilik tarafından reddedilmişti.
Video Haberler
-
Trabzon'da dev akvaryumun tabelası
-
İşçilerin ihbarda bulunduğu bahçe söndürüldü
-
Çakmakla oynayan çocuk ,evi yaktı
-
Ataşehir'de 2. kattan atlayıp dehşet saçtı
-
Hurdaya dönen araçtan yaralı olarak kurtuldu
-
Bakan Kurum'dan kira düzenlemesi açıklaması
-
Erdoğan'a 'Abdülhamid Han' yanıtı
-
'İçi boş tweet önerecek hale geldiler'
-
Maymun çiçeği virüsü açıklaması: Türkiye'de görüldü mü?
-
CHP'den 'Özel sektör değil devlet üretmeli' tepkisi
En Çok Okunan Haberler
-
Sedat Peker de devreye girdi
-
Teksas'ta katliam: 21 ölü!
-
'Para gönderttiğin paravanın başında ailenden kim var?'
-
AKP'li isimler A Haber'de yanıt verme sırasına girdi
-
Atatürk bir kez daha haklı çıktı
-
Nedir bu TURKEN Foundation?
-
Külünk'ten tehdit paylaşımları!
-
'Sabun gibisin' demişti! Dündar yorumladı
-
Atatürk Havalimanı’nda işler karıştı
-
Ünlü bankadan korkutan dolar/TL tahmini