Yunanistan anlaşmayı garantiye alamadı

Yunanistan'ın borç değişimi anlaşması görüşmelerinde ilerleme kaydedildiği, ancak görüşmelerin, Yunan tahvillerini elinde bulunduran finansal kuruluşların yüksek katılımıyla gönüllü bir anlaşmayla sonuçlanacağı garantisi bulunmadığı bildirildi.

Yayınlanma: 16.12.2011 - 14:24
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği (AB), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinden oluşan troyka heyeti bir haftalık Atina ziyaretini tamamladı.
Adının açıklanmasını istemeyen bir troyka yetkilisi, ''(Borç değişimiyle) ilgili devam eden görüşmeler yapıcı ve yararlı, ancak bu noktada sonuç alınacağını söylemek için çok erken'' dedi.

Görüşmelerin gönüllü anlaşmaya varmayı ve düzensiz temerrüte düşmeden kaçınmayı amaçladığını, ancak başarılı olunacağı garantisi bulunmadığını ifade eden yetkili, Yunanistan'ın daha fazla uluslararası yardım almayı garanti edemeyeceğini ve reformlar konusunda hızlı hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Borç değişimi planıyla, Yunanistan'ın özel sektöre olan 206 milyar avroluk borcunun yarıya indirilmesi hedefleniyor.

Maliye Bakanı Venizelos

Bu arada Yunanistan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, ülkenin finansman durumuna çeki düzen vermeye katkıda bulunacak borç azaltma planına ilişkin troyka heyetiyle yapılan görüşmelerde cesaret verici işaretler gördüğünü söyledi.

Venizelos, parlamentoda yaptığı konuşmada, görüşmelerden ''olumlu işaretler'' aldığını ve ülke borcunu 100 milyar Avro düşürecek borç değişimi planının başarıyla tamamlanacağına inandığını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler