Yunanistan'da sigara yasağına 'farklı' protesto

Yunanistan'da, kapalı alanlarda getirilen sigara yasağı nedeniyle işyerlerindeki cironun büyük oranda azaldığını belirterek, uygulamayı protesto eden kafe ve restoran sahipleri, kesilen cezaların Yunanistan Başbakanı Papandreu'ya da gönderilmesi için, çalışma izinlerine Papandreu'yu da "ortak" olarak yazdırdılar.

Yayınlanma: 16.04.2011 - 10:32
Abone Ol google-news

Başbakan Papandreu'nun sigara yasağıyla ilgili tavrının "kendilerini büyük zarara uğrattığını ve işyerlerinin kapatmaya ittiğini" savunan 50 bar ve kafe sahibi, mahkeme kakarıyla Papandreu'yu işyerlerine ortak yaptılar. Başkenet Atina'nın merkezindeki Solonos caddesinde bir cafenin sahibi olan Spiros Koyyannis yaptığı açıklamada, "Bugünden itibaren işyerimde Papandreu ile ortağız. Bundan sonra kesilecek cezaların işyeri ortağıma da gönderilmesi lazım" dedi.

Bar ve Cafe sahiplerinin temsilcisi Dimitris Arvanitis de, "Papandreu'nun, sesini dinlediğini belirttiği asıl toplumun, başbakanın çevresindeki 'steril' danışmanların değil, kendilerinin olduğunu" ifade ederek, işyerlerinin kapatılmaması için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. Yunanistan'da 1 Eylül'de başlayan sigara yasağı, mali durumlarını olumsuz etkilediği gerekçesiyle cafe ve restoran işletmecilerinin tepkilerine neden oluyor.

Yasağın ülkedeki mali kriz de gözönünde bulundurulduğunda, cirolarında yüzde 50'yi aşan düşüşe neden olduğunu belirten işletmeciler, ilgili yasanın yumuşatılarak, cafe ve restoranların "sigara içilen" ve "sigara içilmeyen" yerler olarak ayrıştırılmasını talep ediyorlar.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler