Yunusların ölüm nedeni belli oldu

İstanbul'da Zeytinburnu-Yenikapı açıklarında 16-18 Aralık tarihlerinde ölü olarak kıyıya vuran 4 yunusun, balıkçı ağlarına takılarak boğulduğu belirlendi.

Yayınlanma: 21.12.2012 - 16:26
Abone Ol google-news

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı'ndan (TÜDAV) yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı uzmanlarının, biri emziren anne olan tirtak (delphinus delphis) türü 4 yunus üzerinde inceleme yaptığı belirtildi.

Nekropsi çalışmasında, 16-18 Aralık'ta ölü olarak kıyıya vuran yunusların balıkçı ağlarına takılarak boğulduğunun belirlendiği ifade edilen açıklama, yunusların gövdesinde diğer yunusların diş izlerine, sürtünme izlerine ve muhtemel ağ izlerine rastlandığı kaydedildi.
Boyları 103 ile 176 santimetre arasında değişen yunusların midelerindeki sindirilmemiş balıklar, gövdelerindeki izler ve kanamalar sebebiyle beslenme sonrası balıkçı ağlarına takılarak boğulduklarının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, yunusların kıyıya vurduğu bölgelerde mevsimsel pelajik balıklar üzerinden yoğun gırgır avcılığının yapıldığı aktarıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler