Yurt yağışlı havanın etkisi altında

Türkiye genelinde etkisi gösteren yağışlı ve rüzgarlı hava deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Sivas'ta ise yağışların ardından sel oluştu.

Yayınlanma: 22.03.2011 - 08:28
Abone Ol google-news

Boğazlardan geçmek üzere Marmara denizinde seyreden 32 yerli ve yabancı bandıralı Şilep ve tanker saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan Şiddetli poyraz yüzünden yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirlediler.

Geceyi de tüm ışıklarını yakarak Şarköy;de demirli geçiren gemilerde bulunan personel şiddetli poyraz ve yer yer 2.5 metreyi aşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamayarak geceyi gemilerinde geçirmek zorunda kaldı.

Şiddetli Poyraz;ın sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından 25 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker sabah erken saatlerde Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket ettiler. 7 gemi Şarköy'de hava koşullarının düzelmesini bekliyor.

Çanakkale'deki kuvvetli poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Zaman zaman fırtına şeklinde esen poyraz nedeniyle Kepez-Eceabat arasındaki araba vapuru seferleri durduruldu. Fırtına nedeniyle Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 10.00 ve 15.00, Gökçeada'dan Kabatepe'ye ise 12.00 ve 17.00 saatlerinde yapılması planlanan seferler de iptal edildi.

Kuzey Ege'deki kuvvetli poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Zaman zaman fırtına şeklinde esen poyraz nedeniyle, Bozcaada'dan Geyikli'ye saat 12.00, Geyikli'den Bozcaada'ya ise saat 14.00'te yapılması planlanan seferler iptal edildi.
Daha önce, Kabatepe-Gökçeada ve Kepez-Eceabat arasındaki seferler de durdurulmuştu.

 

Sivas'ta sel

Sivas'ın Hafik ilçesinde dün etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan sel nedeniyle Hafik-Doğanşar yolunda çökme meydana geldi. İlçede dün gece saatlerinde başlayan sağanak yağışın ardından oluşan sel, karayollarına zarar verdi. Sel nedeniyle Hafik-Doğanşar karayolunun 2. kilometresinde aşınma sonucu yolun bir bölümü çöktü. Bahçecik Deresi ile sel sularının birikimiyle su yatağının taşması ve yön değiştirmesi üzerine yol aşındı.

Yolun çökmesiyle birlikte bölgede 2 metre yüksekliğinde de set oluştu.
Karayolları ekipleri burada çalışma başlattı. Ekipler çöküntü oluşan yolun tehlike oluşturması nedeniyle geçişlerde önlem aldı. Bu bölgede ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

İlçede dün etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan selde, bazı köy yolları ulaşıma kapanmış, ekili araziler sular altında kalmıştı.

Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre bölgede yağış ve kuvvetli rüzgar Perşembe gününe kadar devam edecek. Yetkililer, vatandaşları sel ve soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Perşembe gününden sonra güneşli havaların gelmesinin beklendiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler