Yurtdışından telefon getirenler için iyi haber

Türkiye’ye yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonlara kayıt için verilen 120 günlük süre, koronavirüs kapsamında uzatıldı.

Yayınlanma: 27.04.2020 - 14:15
Abone Ol google-news

Türkiye’ye yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefon başta olmak üzere SIM kartlı cihazlar için kayıt süresinin koronavirüs kapsamında uzatılması için resmi adım atıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) internet sitesinde yayımlanan “Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlara ilişkin Alınan Tedbirler (COVID-19)” ile yolcu beraberinde getirilen cihazlarda IMEI kayıt işlemi için 120 günlük kayıt süresine, 30 gün ek yapıldı.

Habertürk'te yer alan bilgilere göre, 14 Nisan'da alınan ve 27 Nisan'da yayımlanan kararla vatandaşların herhangi bir şekilde mağduriyet yaşanmamasının amaçlandığı ifade edilen BTK’nın kararında, dünyanın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu COVID-19 salgını sürecinde, elektronik haberleşme hizmetlerinin her zamankinden daha da kritik bir konuma sahip olduğunu vurgulandı.

 KAYIT ÜCRETİ 1838 TL

2020 yılı itibariyle Türkiye’ye yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonlardan kayıt işlemi sırasında 1838 TL’lik IMEI kayıt ücreti alınıyor. Geçen yıl mayıs ayında yapılan düzenlemeyle daha önce 2 yılda bir olan yolcu beraberinde getirilip, pasaporta kaydedilerek cihaz kullanabilme hakkı, artık 3 yılda bir kez olacak şekilde uygulanıyor. Bu cihazların IMEI kayıt işlemleri ise E-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Bilindiği üzere koronavirüs ile mücadele için alınan önlemler kapsamında Türkiye ile Avrupa ülkeleri ve ABD başta olmak üzere onlarca ülke arasındaki uçuşlar durdurulmuştu. Bu da yolcuları ve yolcu beraberinde getirilen cihazları olumsuz etkilemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler