YURTKUR'un 'hadislerle eş seçimi' semineri basına kapatıldı

Rize'nin Çayeli İlçesi'nde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Çayeli Yurt Müdürlüğü'ne bağlı Ahmet Mesut Yılmaz Yurdu'nda kalan kız ve erkek öğrencilere yönelik düzenleneceği duyurulan 'Eş Seçimi ve Evliliğe Hazırlık' konulu seminer, gelen tepkiler üzerine son anda basına kapatıldı.

Yayınlanma: 19.11.2014 - 16:18
Abone Ol google-news

Çayeli Yurt Müdürlüğü, Ahmet Mesut Yılmaz Öğrenci Yurdunda kalan kız ve erkek öğrencilere yönelik ‘Eş Seçimi ve Evliliğe Hazırlık’ semineri düzenleme kararı alındı.

Etkinlik için bastırılan ve dağıtımı yapılan davetiyenin üzerinde, "Kadın dört şeyi için nikah edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini. Sen dindar olanı seç ki elin bereket bulsun" hadisine yer verildi.

17 Kasım'da saat 18.30’da yapılacağı duyurulan seminere Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erol Cevrim, Psikolog Zeynep Kargın Güner ile Sosyolog Kadir Gülçimen ve doktor Cemile Yılmaz’ın panelist olarak katılacağı açıklandı. Çayeli Yurt Müdürü Ayhan Aydın da, "Bilgilenelim, bilinçlenelim" sloganı ile tüm öğrencileri seminere davet etti.

Ancak sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında yer alan eleştiriler üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı seminerin basına kapalı yapılması talimatını verdi. Bunun üzerine daha önce basın mensuplarına davetiye gönderen Çayeli Yurt Müdürlüğü seminerin başlamasında bir saat kala basına kapatıldığını duyurdu.

Bakanlığın desteklediği projenin ülke çapında yaygınlaştırılmasının da gündemde olduğu öne sürüldü.

 

'AMAÇ DIŞI ETKİNLİK' 

Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Ali Cengiz ise, “Amacı barınma olan bir kurumun zaten böyle bir çalışma yapması abes” dedi. Cengiz, “Bizim açımızdan kabul edilebilir bir etkinlik değil. Bu zihniyetin hem kadına hem kadın bedenine ideolojik yaklaştığını görüyoruz. Böyle bir bakış açısı hem kadının özgürleşmesi hem özgür bir eğitim açısından sıkıntılıdır” diyerek tepki gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler