Yüzbaşı Murat Eren isyan etti: FETÖ kumpasını bitirin

Mahkemelerin karşılıklı top çevirdiği davada Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren isyan etti: FETÖ kumpasını bitirin

Yayınlanma: 28.03.2019 - 22:48
Abone Ol google-news

Atabeyler davasında 5 yıl hapis yatan ve daha sonra hakkında yeniden yargılama kararı verilen eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, dünkü duruşmada da adalet yüzü görmedi. 13 yıldır FETÖ kumpası davasında yargılandığını belirten Eren, artık mağduriyetinin giderilmesini istedi. Mahkeme, yargılamanın “anayasal düzene karşı işlenen suçlara” bakmakla görevli ağır ceza mahkemesinde yapılması amacıyla dosyanın Adalet Bakanlığı’na gönderilmesine karar verdi. Eren mahkemede “Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. FETÖ kumpasına son verin” ifadelerini kullandı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Murat Eren ve avukatı Muhammed Sarıkaya katıldı. Cumhuriyet savcısı Cemal Fehmi Günay, görev yönünden mahkemeye mütaala sundu. Savcı Günay, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 22 Ekim 2018 tarihli kararı ile TCK’nin 329. maddesindeki “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklamak”la suçlanan hükümlü Eren hakkındaki davanın anayasal düzene karşı işlenen suçlara bakmakla görevli nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdiğini anımsatarak, buna yapılan itiraz üzerine Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyayı 1. Ağır Ceza’ya geri gönderdiğini anımsattı. Murat Eren’in “özel yetkili” mahkemede yargılanmasında ısrar eden savcı Günay, mütalaasında 2. Ağır Ceza’nın kararına karşı kanun yararına bozma yoluna gidilmesini talep etti.

‘Dijitallerde oynama’
Mahkemede, FETÖ Çatı davasında ve MSB Komisyon kararında Atabeyler davasının FETÖ tarafından TSK’ye kumpas olduğunun tüm devlet ricali ve kamuoyu tarafından kabul edildiğini söyleyen Eren’in avukatı Muhammed Sarıkaya, “Murat Eren’in şikâyeti üzerine başlatılan soruşturmada İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda da 2006 yılında Murat Eren hakkında yapılan aramada ele geçirildiği iddia edilen verilerin hukuka aykırı elde edilmiş delil niteliğinde olduğu açıkça ifade edilmiştir. Yargılama esnasında aldığımız bilirkişi raporlarında da Murat Eren’den ele geçirildiği iddia edilen dijitaller üzerinde kendisi cezaevinde tutukluyken üzerinde oynama yapıldığı belgelendi” dedi.

Sarıkaya, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, “HSK, kapatılan askeri mahkemelerden devredilen dosyaların o ildeki 1. ağır cezanın bakmasına karar verdi. İki senedir dosyayı buraya getirmeye çalışıyoruz. 2006’dan beri müvekkilim mağdur. Atabeyler denen dava FETÖ’nün kumpasıdır. Böyle bir görevsizlik kararıyla müvekkilimin mağduriyeti daha da artacaktı. Dosya belli. Burada suç olmadığı, FETÖ’nün kumpası olduğu açıktır. Bu yargılamayı sizin yapmanız gerekmektedir” dedi. Eren ise 13 yıldır bu davada yargılandığına dikkat çekerek, “Bu dosyadaki delillerin hukuk dışı olduğu bilirkişi raporlarıyla ispatlandı. Artık mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. FETÖ kumpasına son verin” diye konuştu.

Duruşmayı bitiren mahkeme, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının kanun yararına bozulması için dosyanın Adalet Bakanlığı’na gönderilmesine karar vererek duruşmayı 2 Temmuz’a erteledi. 

İNFAZI DURDURULMUŞTU

Murat Eren, Atabeyler davası kapsamında, Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde yargılandığı davada, “Gizli belge bulundurma” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Eren’in avukatları, Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nin mahkumiyet kararına karşı Askeri Yargıtay Başkanlığı’na, “Yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulması” talebiyle başvuruda bulunmuş, Askeri Yargıtay Başkanlığı da bu talebimizi kabul ederek, yargılamanın yenilenmesi ve infazına durdurulmasına karar vermişti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler