Yüzde 4 bile hayal oldu

Düşük dereceli memurlar, bordrolarını alınca maaşlarındaki zammın yüzde 4'ü bulmadığını gördü.

Yayınlanma: 17.06.2012 - 08:27
Abone Ol google-news

Hükümetin yüzde 4’lük maaş zammı düşük dereceli memurlar için “hayal” oldu. Önceki gün bordrolarını alan düşük dereceli memurlar, zamla birlikte cebine giren artışın yüzde 1.90 ile yüzde 2.85 oranlarında kaldığını gördü. Başta başkent Ankara olmak üzere bordrolarını yakan memurlar, hükümet yetkililerinin söylediği ve basının yazdığı zamları ve farkları alamamaktan yakındı.

Maliye Bakanlığı’nın tüm hesaplamalarını tamamlamasının ardından 2.7 milyon memur yüzde 4 zam eklenmiş maaşlarını önceki gün aldı. 15 Haziran’da memurlara 1 Ocak-14 Haziran arasındaki 5.5 ay için zam farkı ödemesi de yapıldı. Bu süreçte en düşük zam alan memurların zam farkı olarak, yüzde 2.25 oranındaki gecikme faiziyle birlikte 325 lira alacağı şeklinde basına haberler de yansıdı. Ancak bordrolarını alan memurlar ne yüzde 4’lük zammı ne de basına yansıyan zam farkını cebinde gördü.

Örneğin Yurtkur Ankara Bölge Müdürlüğü’nde çalışan ve isminin gizli tutulmasını isteyen bir memurun maaş bordrosunda geçen ayki zamsız maaşı 1626 TL olarak gözüküyor. Yüzde 4’lük zammın ardından aynı memurun maaşı 39 TL artarak 1665 TL’ye yükseliyor. Memurun eline geçen net maaş hesaplandığında aldığı zam oranı yüzde 3’ün altında kalıyor. Bu tablo hükümetin yüzde 4’lük zammının düşük dereceli memurlar ile yüksek dereceli memurlar arasında büyük fark oluşturduğunu gözler önüne seriyor. Öyle ki yüksek dereceli memurlarda zam artışının yüzde 4’ün de üzerine çıktığı da görülüyor. 5-15 dereceli memurlar ise maaş artışlarını bordrolarında yüzde 1.90 ile yüzde 3 arasındaki oranlarda gördü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler