Yüzlerce sandıkta şaibe tespit edildi
Türkiye genelinde seçime yönelik yüzlerce şaibe tespitleri ve iddiaları gündeme geldi. Bunlar tutanakla kayıt altına alınırken, işte dikkat çeken örneklerden bazıları...
Bitlis: Tatvan’da, Tuğ Ortaokulu 1009 No’lu sandık başkanı tarafından evde mühürlenerek getirilen yaklaşık 300 seçim pusulası ve zarf, parti sandık sorumluları tarafından kabul edilmeyerek tutanak altına alındı.
Konya: Merkez Selçuklu ilçesi Ova Un İlk-okulu’nda 1561 No’lu sandıkta oy kullanan vatandaşlara mühürsüz oy pusulası dağıtıldı. Çok sayıda vatandaş mühürsüz pusulalarla oylarını kullandı. Öğle saatlerinde bir vatandaşın durumu fark etmesi üzerine sandık görevlileri pusulalara mühür vurduktan sonra oy kullanma işlemine devam edildi. Vatandaşların bildirmesi üzerine okula gelen polis, mühürsüz pusulalarla ilgili tutanak tuttu.
Manisa: Akhisar ilçesi Çoban Hasan Köyü İlköğretim Okulu’nda, oy pusulaları arkası mühürlenmiş bir şekilde çıktı. Pusulaların arkasına okulda vurulması gereken mühürlerin, sandık görevlileri tarafından akşamdan vurulduğu belirtildi. Sorun tutanakla kayıt altına alındı ama oy kullanma işlemi sürdü.
Diyarbakır: Bismil’de Cumhuriyet İlköğretim Okulu 1128 No’lu sandıkta oy kullanmaya giden Hacı Atılgan adlı vatandaşa AK Parti’ye ‘evet’ mührü basılmış oy pusulası verildi. İtiraz etmesine rağmen tutanak tutulmaması ve pusulanın gizlenmesi üzerine duyarlı seçmen, durumu BDP yönetimine bildirdi. Bismil Belediye eş başkan adayı Cemile Eminoğlu ve avukatlar okula geldi. Yapılan usulsüzlükle ilgili tutanak tutuldu.
İstanbul: Esenler’de Ayhan Çelik isimli vatandaş oy kullanmak için sandığa gittiğinde yerine imza atılmış olduğunu gördü. Durumu sandık görevlilerine bildirmesine rağmen kendisine tekrar oy kullanamaycağı söylendi. Tartışma çıkanca Ayhan Çelik durumla ilgili tutanak tutturdu. Ümraniye’de ise Ülkü Orhan, aynı durumla karşılaştı. Uzun süre sandık görevlileri ile tartışan Orhan, oyunu kullandı ve tutanak tutturdu.
Bitlis: Bitlis Lisesi seçmen bölgesinde ikamet eden Hanım Yardımcı, oy kullanmak için 1083 nolu sandığa gitti. Sandık kurulundan aldığı pusula ile perdenin arkasına geçen Yardımcı, kendisine verilen pusulada daha önceden mühür basılmış olduğunu gördü. Durumu sandık görevlilerine bildiren Yardımcı’nın itirazı tutanağa geçirildi. Olayın duyulmasının ardından BDP Bitlis Belediyesi eş başkan adayları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran, avukatlarla birlikte okula giderek görevliler ile görüştü.
Zonguldak: Karaelmas Mahallesi Şirinevler Sitesi’nde ikamet eden Yusuf Yakar, Uğur Gülfidan, Soner Önder ve Selim Boztepe isimli 4 vatandaş Uzunmehmet Anadolu Lisesi 1119 No’lu sandıkta oy kullandı. Ancak tanımadıkları 2 kişinin kendi evlerinde gözüktüğünü tespit etti. Listedeki Fatma-Gökay A. isimli kişilerin belirtilen adreste olmadığını sandık görevlilerine bildirdiler. Zaman'ın haberine göre, yapılan incelemede, sözü edilen şahısların oy kullanıp imza attığı belirlendi. Bunun üzerine şahıslarla ilgili tutanak tutuldu.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Restoranlarda 'harcama limiti' uygulaması başladı