Zere'nin dosyası yarın Köşk'te

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, ''Adli Tıp Kurumu Güler Zere'nin lehinde bir karar aldı'' dedi.

Yayınlanma: 04.11.2009 - 17:28
Abone Ol google-news

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Adli Tıp Kurumunun kanser hastası olan terör örgütü üyesi hükümlü Güler Zere'nin durumuyla ilgili raporu hazırladığını belirtti.

''Adli Tıp Kurumu Güler Zere'nin lehinde bir karar aldı'' diyen Üskül, ''Rapor Elbistan Cumhuriyet Savcılığı'na fakslandı. Yarın sabah da buradan Adalet Bakanlığı aracılığıyla Cumhurbaşkanlığı'na iletilecektir'' diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, terör örgütü üyesi kanser hastası hükümlü Güler Zere'nin durumunu yakından takip ettiği ve bu çerçevede bugün Zere'nin babasıyla telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, insan hayatıyla ilgili olması açısından konuyu yakından takip eden Davutoğlu bugün Zere'nin babasıyla görüşerek, ailenin sıkıntılarını dinledi.

Zere'nin babasının, kızının bir an önce serbest kalmasını istediklerini belirtmesi üzerine Davutoğlu'nun, bu konuyu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir kez daha aktaracaklarını, ancak son taktirin Cumhurbaşkanı Gül'e ait olduğunu söylediği bildirildi.

 

Zere'nin babası: Davutoğlu 'kızın bırakılacak' dedi

Güler Zere’nin babası Haydar Zere, NTV’ye yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu beni aradı. ‘Rapor Adli Tıp’tan çıktı ve Cumhurbaşkanı’na gitti. Kızın bırakılacak. Yarın ya da öbür gün serbest bırakılacak’ dedi. Başvuru yapılmasının üzerinden 2-3 ay geçti. Adli Tıp’ta gecikme yaşandı.

Şu anda kızımın yanında TAYAD üyeleri kalıyor. Annesiyle birlikte dün ziyarete gittik. Yanında 20 dakika kaldık. Durumu hiç iyi değil. Çok üzülüyoruz. Biz üzülünce o da üzülüyor. Kızım üç ameliyat geçirdi. Yemek yiyemiyor, serumla besleniyor. Sesi çok kısık çıkıyor, konuşamıyor. Serbest bırakılırsa kızımı daha teşekküllü bir hastaneye götüreceğiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler