Zeynep Sarıoğlu suluboyalarında mimari

Ressam, iç mimar Zeynep Sarıoğlu, Kadıköy Tolga Eti SanatEvi’nde 7 Aralık 2013 – 11 Ocak 2014 tarihleri arasında suluboya resimlerini sergiliyor. Sanatçının en zor resim tekniklerinden olan suluboya ile yaptığı eserler saydamlıkla renkliliği, doğallıkla duygusallığı bir arada ifade ediyor.

Yayınlanma: 05.12.2013 - 23:29
Abone Ol google-news

Sarıoğlu’nun hem figüratif hem soyut anlayış sergileyen son dönem çalışmalarının yer aldığı sergide ''kolaj '' ve ''yerleştirmeler'' de bulunuyor.

1952 yılında Ankara’da doğan, TED Ankara Koleji’nin ardından girdiği DGSA (Mimar Sinan Üniversitesi) İç Mimarlık ve Endüstri Tasarımı Bölümü’nden 1976 yılında mezun olan Sarıoğlu, atölye eğitimi sırasında suluboya resim çalışmalarına başlıyor. Bir süre mesleki çalışmalarda bulunduktan sonra tamamen suluboya resme yönelen Sarıoğlu, 1986' dan günümüze çeşitli karma sergilerin yanı sıra 16 kişisel sergi açıyor.

Halen çalışmalarına İstanbul'daki atölyesinde devam eden Sarıoğlu, bu sergide de görüldüğü gibi tema içeren tablolarında genellikle mimarlık tarihi ve arkeolojiye yer veriyor.
 
Atölye çalışmalarının yanı sıra 2009 yılından itibaren Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde, “Suluboya Teknikleri”  dersi veren Zeynep Sarıoğlu’nun konuyla ilgili bir de kitabı bulunuyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler