"Zorunlu hizmete zorunlu tazminat verilsin"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'na, Doğu Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile diğer illerin mahrumiyet bölgelerinde öğretmen açığını kapatmak için zorunlu hizmet yapan öğretmenlere zorunlu hizmet tazminatı ödenmesini teklif etti.

Abone Ol google-news
Yayınlanma: 30.03.2010 - 07:47

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile diğer illerin mahrumiyet bölgelerinde öğretmenlerin zor şartlar altında görev yaptığını belirterek, "Öğretmenler eş durumu ya da sağlık özrünü gerekçe göstererek, batı illerine ya da merkeze tayinlerini istemektedir. Dolayısıyla bu bölgelerde ciddi bir öğretmen açığı oluşmaktadır" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile mahrumiyet bölgelerinde öğretmen açığının kapatılabilmesi için bu bölgelerin cazip hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Koncuk,
Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Taslağı ile ilgili Türk Eğitim-Sen'den görüş isteyen Milli Eğitim Bakanlığı'na, zorunlu hizmete zorunlu hizmet tazminatı ödenmesi teklifinde bulunduklarını açıkladı.

3. hizmet bölgesine 2 brüt asgari ücret hizmet tazminatı

Koncuk, belirlenen hizmet alanlarından 1. hizmet bölgesine zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamında atananlara 1 brüt asgari ücret, aynı kapsamda 2. hizmet bölgesine atananlara 1,5 brüt asgari ücret, 3. hizmet bölgesine atananlara 2 brüt asgari ücret tutarında zorunlu hizmet tazminatı ödenmesini ve bu bölgelere isteğe bağlı olarak atanan ve bu kapsamda görev yapanlara da tazminat tutarlarının yarısı oranında zorunlu hizmet tazminatı ödenmesini istedi.
 

Öğretmen atamaları Ağustos ve Şubat aylarında yapılsın

Koncuk, Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'yle ilgili diğer taleplerini ise şöyle sıraladı:

-Zorunlu hizmete zorunlu hizmet tazminatı ödenmelidir.

-Özür grubu yer değiştirmelerde il emri uygulanmalıdır. 'Aile bütünlüğü korunmalıdır gerekçesiyle', her ikisi de öğretmen olan eşler, istemeleri halinde ayrı ayrı yer değiştirme isteğinde bulunabilmelidir. Norm kadro açığı bulunmaması halinde atamaları il emrine, herhangi bir şarta bağlı olmaksızın yapılmalıdır.

-Sözleşmeli öğretmenlere de il emri uygulanmalıdır. 'Sözleşmeli öğretmenler kadroya alınıncaya kadar kadrolu öğretmenlerin tüm haklarından yararlanmalıdır' gerekçesiyle, sözleşmeli öğretmenler de, diğer öğretmenler gibi özür grubu yer değiştirme dönemlerinde bir şarta bağlı olmaksızın il emrine atanmalıdır.

-Ağustos ve Şubat ayları içinde atama yapılmalıdır.

-Özür durumundan yer değiştirme suretiyle atamalar Ağustos ayı içinde ve 1. yarıyıl sonunda yapılmalıdır.

-İl içi yer değiştirmelerde süre 2 yıl olmalıdır.

-1 gün bile hizmet puanı hesabında dikkate alınmalıdır.

-Yer değiştirmelerde tüm açık normlar ilan edilmelidir.

-Zorunlu hizmet bölgelerinde yapılan her türlü askerlik hizmeti zorunlu çalışma yükümlülüğünden sayılmalıdır. Öğretmen olarak atanmada askerliğini yapmış olmak şartı kaldırılmalıdır.

-Zorunlu hizmet tarihi, yönetmeliğin yayınlandığı tarih olmalıdır.

-Norm kadro fazlası öğretmenlere bulunduğu okulda 2 yıl norm kadro fazlası olma hakkı verilmelidir.

-Kurumun zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamı dışında iken, bu kurumda geçirilen hizmet süreleri zorunlu çalışma yükümlülüğünden sayılmalıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler