Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Almanya Merkez Bankası
Almanya 2024'ün son çeyreğinde küçüldü Almanya 2024'ün son çeyreğinde küçüldü Almanya ekonomisi, 2024'ün dördüncü çeyreğinde zayıf ihracat ile küçüldü. Ülkede mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH'nin, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 daraldığı teyit edildi.
Alman ekonomisinde zayıflık sürüyor: Resesyon riski kapıda! Alman ekonomisinde zayıflık sürüyor: Resesyon riski kapıda! Almanya Merkez Bankası, 2025 yılı için ekonomide kayda değer bir toparlanmanın şu anda olası görülmediğini ve yılın başında enflasyon oranının yüksek kalacağını bildirdi.
Almanya'nın ihracatı artarken ithalatı düştü Almanya'nın ihracatı artarken ithalatı düştü Almanya'nın ihracatı, Kasım 2024’te bir önceki aya göre yüzde 2,1 artarken, ithalatı yüzde 3,3 düşüş kaydetti.
Alman ekonomisi zayıf sanayiyle giderek aşağı yönlü bir sarmala giriyor Alman ekonomisi zayıf sanayiyle giderek aşağı yönlü bir sarmala giriyor Almanya'da ağustosta 48,4 puan olan bileşik PMI eylülde 47,2 puana geriledi.
Almanya'da sanayi üretimi düşüşünü 5'inci aya taşıdı Almanya'da sanayi üretimi düşüşünü 5'inci aya taşıdı Almanya'da sanayi üretimi, makine mühendisliği üretimindeki gerileme nedeniyle ekimde yüzde 0,4 ile beklentilerin üzerinde azalış kaydederek, düşüşünü art arda beşinci aya taşıdı.
Almanya'nın ihracatı beklentilerden fazla düştü Almanya'nın ihracatı beklentilerden fazla düştü Almanya'nın ihracatı, Avrupa ekonomilerinde faaliyetlerin yavaşlamasının etkisiyle ekimde aylık bazda yüzde 0,2 ile beklentilerin üzerinde düşüşünü ikinci aya taşıdı.
Küresel piyasalar haftaya nasıl başladı? (16 Ekim 2023) Küresel piyasalar haftaya nasıl başladı? (16 Ekim 2023) Küresel piyasalar, İsrail-Filistin çatışması ile ABD ve Çin arasındaki gelişmelerle yeni haftaya negatif bir seyirle başladı. Bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın perşembe günkü açıklamaları başta olmak üzere Fed üyelerinin sözle yönlendirmeleri yatırırımcıların odağına yerleşti.
Alman ekonomisi kış resesyonunun ardından ikinci çeyrekte durgunlaştı Alman ekonomisi kış resesyonunun ardından ikinci çeyrekte durgunlaştı Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), ülke ekonomisinde büyümenin kış döneminde teknik resesyonun ardından yılın ikinci çeyreğinde bir önceki kıyasla sabit kaldığını bildirdi. Ülkede GSYH ikinci çeyrekte art arda üçüncü kez büyüme göstermedi.
Bundesbank: 'Resesyondaki Alman ekonomisinde henüz bir toparlanma yok' Bundesbank: 'Resesyondaki Alman ekonomisinde henüz bir toparlanma yok' Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), ülke ekonomisindeki büyümenin üçüncü çeyrekte, yurt dışından gelen zayıf talep ve artan finansman maliyetleri nedeniyle muhtemelen yatay kalmasının beklendiğini bildirdi.
Küresel piyasalarda fed endişesi Küresel piyasalarda fed endişesi Küresel piyasalar, Fed'in gelecek dönem para politikasına ilişkin belirsizlikler ve resesyon ihtimalinin yeniden öne çıkmaya başlamasıyla karışık bir seyir izliyor. Fed'in büyük ihtimalle politika faizini değiştirmeyeceği öngörülüyor.
Bundesbank: Alman ekonomisindeki resesyon ikinci çeyrekte sona erecek Bundesbank: Alman ekonomisindeki resesyon ikinci çeyrekte sona erecek Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) ekonomiye yönelik haziran ayı raporunda ülkedeki resesyonun ikinci çeyrekte sona ermesini beklediğini açıkladı.

En Çok Okunanlar

Mesele sadece A101 değil sen hâlâ anlamadın mı?
Mesele sadece A101 değil sen hâlâ anlamadın mı? “Örnek bir Anadolu girişimcisi enerjisiyle önce ticari şirketler sonrasında ise sanayi şirketleri kurmuştur.”
Daha önce serbest bırakılmıştı... Saldırganın annesi tutuklandı
Daha önce serbest bırakılmıştı... Saldırganın annesi tutuklandı Kahramanmaraş'ta okula düzenlediği saldırı sonucu 10 kişiyi öldüren İsa Aras Mersinli’nin annesi Pınar Peyman Mersinli tutuklandı. Saldırganın babası Uğur Mersinli de tutuklanmıştı.
Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in ifadesi ortaya çıktı!
Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in ifadesi ortaya çıktı! Gülistan Doku soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, 5 ayrı madde ile tutuklanması istenen dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in ifadesi ortaya çıktı. Sonel, Gülistan Doku’ya ait SIM kartı, resmi soruşturma makamları yerine koruma polisi Gökhan Ertok’a gönderdiğini kabul etti. İşte ayrıntılar…
Sert yanıt geldi: 'Bu kirli ortaklık halkın iradesinden dönecek!'
Sert yanıt geldi: 'Bu kirli ortaklık halkın iradesinden dönecek!' CHP lideri Özgür Özel'in AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar için "Onlar Trump ile, Trump'ın desteklediği Netanyahu ile aynı saftalar" demesi AKP'yi kızdırdı. Özel'in söz konusu ifadelerine AKP Sözcüsü Çelik yanıt verirken, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir "Boşuna çırpınıyorsunuz; bu kirli ortaklık halkın iradesinden dönecek!" dedi.
5 isim hakkında tahliye kararı
5 isim hakkında tahliye kararı Aralarında CHP’li belediye başkanlarının da bulunduğu 16’sı tutuklu 200 sanığın yargılandığı Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasının üçüncü duruşma günü tamamlandı. Davada 5 kişi hakkında tahliye kararı verildi. Duruşma Pazartesi günü devam edecek.
Terör örgütü lideri Öcalan'dan dikkat çeken çıkış
Terör örgütü lideri Öcalan'dan dikkat çeken çıkış Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Şubat ayı başında İmralı'da yapılan görüşmelerde söylediği öne sürülen ifadeleri aktarıldı. Buna göre Öcalan’ın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında söyledikleri dikkat çekerken, ‘statü’ talebi de öne çıkan başlıklardan oldu.
Müzikalde gerginlik: Müjdat Gezen fenalaştı
Müzikalde gerginlik: Müjdat Gezen fenalaştı Usta sanatçı ve Cumhuriyet yazarı Müjdat Gezen'in Gırgıriye Müzikali'nde gerginlik çıkınca fenalaştı. Söz konusu gerginliğin seyirciler ile organizasyon arasında çıktığı bildirildi. Gırgıriye Tiyatro Ekibi söz konusu olayların ardından bir açıklama yaptı. Sanatçı Gülben Ergen, Gezen'in taburcu edildiğini duyurdu.
İmamoğlu'nun diploma davasında yeni gelişme
İmamoğlu'nun diploma davasında yeni gelişme CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun diploma davasında istinaf mahkemesi başkanının Bursa'ya gönderildiğini öne sürdü. Başarır, "Buradan HSK'ye soruyorum, var mı böyle bir karar?" dedi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye