Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
3°C Az bulutlu İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,13
Euro 50,27
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.367,81
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Dünya Alzheimer Günü
Pedallar Alzheimer için çevrildi Pedallar Alzheimer için çevrildi Alzheimer Vakfı, Dünya Alzheimer Günü kapsamında Bisikletliler Derneği iş birliğiyle “Farkındalık için Pedal Çeviriyoruz” etkinliğini düzenledi. Türkiye’nin 20 şehrinde eşzamanlı olarak bine yakın bisikletli pedal çevirdi.
Her 3 saniyede bir kişi bu hastalığa yakalanıyor! Her 3 saniyede bir kişi bu hastalığa yakalanıyor! Dünyadaki yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte Alzheimer hastalığının da artış gösterdiğini ifade eden Nöroloji Bölümünden Uzm. Dr. Firdevs Kuserli, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, küresel olarak her yıl yaklaşık 9,9 milyon kişinin demans geliştirdiğini belirtti. Bu rakamın her üç saniyede bir yeni vaka anlamına geldiğini ifade eden Kuserli, Alzheimer hastalığına yönelik farkındalık oluşturmanın önemini vurguladı.
Dünyada her 3,2 saniyede bir kişi bu hastalığa yakalanıyor...  Her yıl 10 milyon yeni vaka... Dünyada her 3,2 saniyede bir kişi bu hastalığa yakalanıyor... Her yıl 10 milyon yeni vaka... Dünya genelindeki 55 milyondan fazla Alzheimer hastasına her 3,2 saniyede yeni bir kişi ekleniyor.
'Türkiye'de demans hastası sayısının 2030'da 1,5 milyon olması bekleniyor' 'Türkiye'de demans hastası sayısının 2030'da 1,5 milyon olması bekleniyor' Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Evlice, dünyada 2021 yılı itibarıyla demanslı hasta sayısının 50 milyonu aştığını belirtti. Evlice, "Türkiye'de saha çalışmalarına göre yaklaşık 1 milyon olan demans hastası sayısının, 2030 yılında 1,5 milyona yükselmesi bekleniyor" dedi.
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü: İşlenmiş gıdalar bunamayı tetikliyor! 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü: İşlenmiş gıdalar bunamayı tetikliyor! Bunama, dünya genelinde yaklaşık 47 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 1 milyon kişiyi etkiliyor. 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan uzmanlar, hastalıkla ilgili yapılan son araştırmalardan veriler paylaştı. Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Bilgiç, Brezilya’da 8 bin 160 kişi ile yapılan bir araştırmada ortaya çıkan beslenme ve beyin sağlığı ilişkisi hakkında bilgiler verdi.
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü: Hastalığın riski nasıl azaltılır? 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü: Hastalığın riski nasıl azaltılır?

En Çok Okunanlar

Gözaltına alınmıştı: Oktay Kaynarca'dan ilk açıklama
Gözaltına alınmıştı: Oktay Kaynarca'dan ilk açıklama Ünlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan Oktay Kaynarca’dan ilk açıklama geldi; Kaynarca, “Alnım açık, başım dik” diyerek adli tıp sonuçlarının ardından kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.
Savcı, kadın hakimi silahla vurdu!
Savcı, kadın hakimi silahla vurdu! Son dakika gelişmesi... İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi'nde görevli kadın hâkim, savcı olduğu öğrenilen M.Ç.K. tarafından adliyede silahla vuruldu.
Gümrük vergisinden Trump mı çıktı?
Gümrük vergisinden Trump mı çıktı? Son dakika haberi... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, tepkilerin odağında olan gümrük vergisi hakkında "Niye yaptı? Ne faydası var? Sana bana faydası yok, Trump'a faydası var. Trump'a söz verdi" dedi.
Aziz Yıldırım'dan 'Bebek Otel' açıklaması
Aziz Yıldırım'dan 'Bebek Otel' açıklaması Aziz Yıldırım, gazeteci Özlem Gürses’in YouTube yayınında Bebek Otel’le ilgili bir haber sırasında fotoğrafının kullanılmasına tepki göstererek, söz konusu görselin alakasız ve yanlış olduğunu belirtti.
En yüksek emekli promosyonu veren bankalar belli oldu
En yüksek emekli promosyonu veren bankalar belli oldu Bankaların emekli promosyonu kampanyalarında rekabet kızışırken yeni döneme ait güncel ödeme listeleri ve başvuru şartları açıklandı. Maaş taşıma işlemi yapanlar için nakit desteğin yanı sıra faizsiz kredi ve ek avantajlar sunan bankaların sunduğu fırsatlar netleşti. Peki en yüksek emekli promosyonunu hangi banka veriyor? İşte banka banka tam liste...
Bülent Arınç'tan 'uyuşturucu operasyonları' çıkışı
Bülent Arınç'tan 'uyuşturucu operasyonları' çıkışı AKP'li Bülent Arınç; uyuşturucu madde kullanımının yaygınlaşmasının Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, "Bu son derece üzücü tablo karşısında ivedilikle somut adımlar atılmalıdır. Mevcut kurum bu konuda yetersiz kalıyor ise doğrudan Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ile aktif, hassas ilişkiler kurabilecek, konunun uzmanlarından oluşan ve bu konunun üzerine büyük bir özveri ile gidebilecek yeni bir kurum ihdas edilmelidir" dedi.
Selen Görgüzel'in savcılık ifadesi ortaya çıktı
Selen Görgüzel'in savcılık ifadesi ortaya çıktı Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan Selen Görgüzel, savcılık ifadesinde, tatil için Kuzey Kıbrıs'a gittikleri özel uçakta uyuşturucu kullanmadığını ve kimseyi fuhşa teşvik etmediğini söyledi. Görgüzel, söz konusu tatile kendisini Emel Müftüoğlu'nun gönderdiğini öne sürdü.
İşte AKP Türkiye'si: Toplum endişeli, öfkeli ve mutsuz!
İşte AKP Türkiye'si: Toplum endişeli, öfkeli ve mutsuz! GÜNDEMAR'ın yayımladığı çalışmaya göre toplumun yaklaşık dörtte üçü 2025 yılını “kötü” olarak değerlendirirken, ekonominin kötü gittiğini düşünenlerin oranı yüzde 82’ye ulaştı. Araştırma, yurttaşların 2026’ya yönelik beklentilerinde de kötümserliğin ağır bastığını, önceliğin ise açık ara ekonomi ve adalet-hukuk alanlarında toplandığını ortaya koydu.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye