Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
13°C Az bulutlu İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,77
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.097,97
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Dünya Alzheimer Günü
Pedallar Alzheimer için çevrildi Pedallar Alzheimer için çevrildi Alzheimer Vakfı, Dünya Alzheimer Günü kapsamında Bisikletliler Derneği iş birliğiyle “Farkındalık için Pedal Çeviriyoruz” etkinliğini düzenledi. Türkiye’nin 20 şehrinde eşzamanlı olarak bine yakın bisikletli pedal çevirdi.
Her 3 saniyede bir kişi bu hastalığa yakalanıyor! Her 3 saniyede bir kişi bu hastalığa yakalanıyor! Dünyadaki yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte Alzheimer hastalığının da artış gösterdiğini ifade eden Nöroloji Bölümünden Uzm. Dr. Firdevs Kuserli, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, küresel olarak her yıl yaklaşık 9,9 milyon kişinin demans geliştirdiğini belirtti. Bu rakamın her üç saniyede bir yeni vaka anlamına geldiğini ifade eden Kuserli, Alzheimer hastalığına yönelik farkındalık oluşturmanın önemini vurguladı.
Dünyada her 3,2 saniyede bir kişi bu hastalığa yakalanıyor...  Her yıl 10 milyon yeni vaka... Dünyada her 3,2 saniyede bir kişi bu hastalığa yakalanıyor... Her yıl 10 milyon yeni vaka... Dünya genelindeki 55 milyondan fazla Alzheimer hastasına her 3,2 saniyede yeni bir kişi ekleniyor.
'Türkiye'de demans hastası sayısının 2030'da 1,5 milyon olması bekleniyor' 'Türkiye'de demans hastası sayısının 2030'da 1,5 milyon olması bekleniyor' Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Evlice, dünyada 2021 yılı itibarıyla demanslı hasta sayısının 50 milyonu aştığını belirtti. Evlice, "Türkiye'de saha çalışmalarına göre yaklaşık 1 milyon olan demans hastası sayısının, 2030 yılında 1,5 milyona yükselmesi bekleniyor" dedi.
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü: İşlenmiş gıdalar bunamayı tetikliyor! 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü: İşlenmiş gıdalar bunamayı tetikliyor! Bunama, dünya genelinde yaklaşık 47 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 1 milyon kişiyi etkiliyor. 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan uzmanlar, hastalıkla ilgili yapılan son araştırmalardan veriler paylaştı. Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Bilgiç, Brezilya’da 8 bin 160 kişi ile yapılan bir araştırmada ortaya çıkan beslenme ve beyin sağlığı ilişkisi hakkında bilgiler verdi.
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü: Hastalığın riski nasıl azaltılır? 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü: Hastalığın riski nasıl azaltılır?

En Çok Okunanlar

CHP'li belediye başkanı hastaneye kaldırıldı
CHP'li belediye başkanı hastaneye kaldırıldı CHP'li Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, kalp krizi kalp krizi şüphesiyle hastaneye gitti. Köse hastanede hastanede anjiyo olurken, tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
Koruma polisine şemsiye taşıttığı görüntüler tartışılmıştı: Kaymakamdan açıklama
Koruma polisine şemsiye taşıttığı görüntüler tartışılmıştı: Kaymakamdan açıklama Erzincan Tercan'ın kurtuluş günü etkinliklerinde koruma polisine şemsiye taşıtan Kaymakam Duman açıklama yaptı.
Satışı yasaklandı, piyasadan toplatılıyor!
Satışı yasaklandı, piyasadan toplatılıyor! Ticaret Bakanlığı, TAYGA adlı mobilya markasına ait iki farklı masanın satışını yasaklama kararı aldı. Güvensiz olarak işaretlenen ürünler, piyasadan toplatılacak.
İsimler belli oldu: Süper Lig takımlarının yöneticileri gözaltında!
İsimler belli oldu: Süper Lig takımlarının yöneticileri gözaltında! Son dakika haberi... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "futbolda bahis soruşturması" kapsamında bu sabah 33 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Son olarak, haklarında gözaltı kararı verilen isimler de belli oldu.
 İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi belli oldu
İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi belli oldu PİAR Araştırma’nın 2028 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak 15-20 yaş grubuyla yaptığı ankete göre, genç seçmenlerin parti tercihinde CHP ilk sırada yer aldı. Gençlerin en beğendiği milletvekillerinde ise Mahmut Tanal öne çıktı.
O hamle Türkiye'nin kaderini değiştirecek!
O hamle Türkiye'nin kaderini değiştirecek! Küresel ekonomide dengeler değişirken Çin, para birimi yuanı rezerv para haline getirmek için hamlelerini hızlandırdı. Doların yıllardır süren hakimiyetini hedef alan bu stratejiyle birlikte Türkiye’nin de dahil olduğu finansal işbirlikleri ve Çin tahvilleri yeni dönemin en kritik başlıkları haline geldi. Peki Çin Yuanı'nın rezerv para haline gelmesi küresel ve Türkiye ekonomisini nasıl etkiler? İşte ayrıntılar...
Juventus'tan Kenan Yıldız kararı!
Juventus'tan Kenan Yıldız kararı! UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda Galatasaray'a 5-2 yenilen Juventus'un ligde oynayacağı Como maçı öncesinde Kenan Yıldız hakkında kritik bir karar verdiği iddia edildi.
5 kişi tutuklandı, 12 kişiye adli kontrol!
5 kişi tutuklandı, 12 kişiye adli kontrol! Son dakika gelişmesi... Ünlülere yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında adliyeye sevk edilen 21 kişiden aralarında Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze, Kemal Doğulu ve İsmail Hacıoğlu'nun olduğu 4 kişi serbest bırakıldı. Barış Talay, Dilara Kırmıt, Ramazan Bayar, Tolga Kulakçı, Tolga Sezgin tutuklandı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye