Yemekten sonra gelen titremeye dikkat! Bu hastalığın habercisi olabilir!
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Manolya Gökrem, "Özellikle şekerli gıdalar tüketildikten sonra ortaya çıkan reaktif hipoglisemi, diyabetin erken bir sinyali olabilir" dedi.
Prof. Dr. Vedat Göral: Akçaağaç şurubunun glisemik indeksi düşük
İçeriğinde 24 farklı antioksidan bulunan akçaağaç şurubunun bala alternatif olabileceğini belirten Prof. Dr. Vedat Göral, “Hem bal hem de akçaağaç şurubu vitamin veya mineral şeklinde faydalar sunar ve her ikisi de koruyucu antioksidan aktivite sunar. Akçaağaç şurubunun glisemik indeksi düşüktür, inflamatuar hastalıklarla savaşır, kanseri engelleyici özelliklere sahiptir, cilt sağlığını korur, hazım ve sindirim için faydalıdır” dedi.
Diyetisyen Yurdakul: Glisemik indeksi yüksek olan karpuz dikkatli tüketilmeli
Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun faydalarına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Betül Yurdakul, “Yüzde 92’si sudan oluşan karpuz; içerdiği yüksek su oranı, barındırdığı vitaminler ve mineraller ile kanserden cildi gençleştirmeye, saçları beslemesinden kilo vermeye dek çok sayıda fayda sağlar. Buna karşın glisemik indeksi yüksek bir meyve olduğundan dikkatli tüketilmesi gerekir” dedi.