Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
3°C Rain and snow İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,35
Euro 50,24
Sterlin 57,88
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.373,95
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Paris İklim Anlaşması
İklim kanunu geçti sorun derinleşti İklim kanunu geçti sorun derinleşti Meclis’ten geçen İklim Kanunu’na tepki gösteren CHP’li Baran Bozoğlu, “AKP iktidarı şeffaf ve somut bir süreç yürütmedi. Şu anda en büyük risk altında olanlar üreticilerimiz, ihracatçılarımız ve emekçilerimizdir” dedi.
Dünya Meteoroloji Örgütü'nden Paris İklim Anlaşması çağrısı Dünya Meteoroloji Örgütü'nden Paris İklim Anlaşması çağrısı Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) Sözcüsü Clare Nullis, ABD Başkanı Donald Trump'ın, eski Başkan Joe Biden döneminde ABD'nin yeniden taraf olduğu Paris İklim Anlaşması'ndan ayrılacağını açıklamasına ilişkin, anlaşmaya ihtiyacın oldukça açık olduğunu söyledi.
Mitsubishi Electric, 6. kez 'İklim Değişikliği' ve 'Su Güvenliği' listelerinde 'A Listesi'nde Mitsubishi Electric, 6. kez 'İklim Değişikliği' ve 'Su Güvenliği' listelerinde 'A Listesi'nde Mitsubishi Electric, küresel ekonomi tarafından çevresel raporlama için altın standart olarak kabul edilen Karbon Saydamlık Projesi'nin listelerine girmeyi başardı.
Toyota Boshoku Türkiye'den güneş enerjisi tesisi yatırımı: Hedef karbon nötr... Toyota Boshoku Türkiye'den güneş enerjisi tesisi yatırımı: Hedef karbon nötr... Toyota Boshoku Corporation Mersin'de 12 milyon Euro'luk tesisi yatırım yaptı. Firma yaptığı yatırımla küresel operasyonu içerisinde enerjisini fabrika dışındaki tesisten tamamen karşılayabilen ilk şirket oldu.
Yenilenebilir enerji kullanımı 3 kat artmak zorunda! Yoksa her şey için geç olabilir Yenilenebilir enerji kullanımı 3 kat artmak zorunda! Yoksa her şey için geç olabilir Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı tarafından Paris İklim anlaşması kapsamında konulan 1.5 derece ısınma hedefini tutturabilmek için dünya çapında yenilenebilir enerji kullanımının 3 kat artmak zorunda olduğu açıklandı.
AKP'nin orman rantı AKP'nin orman rantı Türkiye, iklim değişikliğinin yarattığı sorunları azaltmak için ortaya konan Paris İklim Anlaşması’na taraf olsa da sözleşmenin gerekliliklerini yerine getirmemekte ısrar ediyor. Çoğaltılması gereken orman sayısı gün geçtikçe azalıyor. Özellikle Kuzey Ormanları mega rant projelerinin tehdidi altında. Milyonlarca ağacı katleden hayvan ve doğa düşmanı projelere yaşam savunucuları da tepkili.
Joe Biden, iklim zirvesinde Paris İklim Anlaşması'ndan çekildiklerinden dolayı özür diledi Joe Biden, iklim zirvesinde Paris İklim Anlaşması'ndan çekildiklerinden dolayı özür diledi ABD Başkanı Joe Biden, selefi Donald Trump döneminde ABD'nin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesinden dolayı özür diledi.
Zarar 178 trilyon dolar Zarar 178 trilyon dolar Deloitte’un yeni analizine göre Paris İklim Anlaşması’nda belirlenen ortalama sıcaklık kriterlerine uyulursa küresel ekonomi 43 trilyon dolar daha fazla büyüyecek.

En Çok Okunanlar

Yurttaşa saldıran o komutan Menzilci mi?
Yurttaşa saldıran o komutan Menzilci mi? CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi kararına karşı açtığı dava öncesi adliye önünde yurttaşlara saldıran rütbeli jandarmanın Menzil cemaati mensubu olduğu iddia edildi.
Fenerbahçe, En-Nesyri için kararını verdi!
Fenerbahçe, En-Nesyri için kararını verdi! Fenerbahçe'de gidecekler listesinin başında yer alan isimlerden Youssef En-Nesyri için Napoli teklifini iletmişti. Sarı lacivertli ekibin, İtalyan takımının yaptığı teklife sıcak baktığı iddia edildi.
'Özel liderliğinde, partimizi iktidara getireceğiz!'
'Özel liderliğinde, partimizi iktidara getireceğiz!' CHP'li büyükşehir belediye başkanları tarafından yapılan ortak açıklamada "Kentlerimizde başlattığımız dönüşümü tüm ülkeye yayarak, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde ilk seçimlerde partimizi iktidara getireceğimize inanıyoruz" denildi.
Mahkemeden emeklilerin aleyhine karar
Mahkemeden emeklilerin aleyhine karar Ankara 9. İdare Mahkemesi, emekli Yargıtay Üyesi Seyfettin Çilesiz’in 2023 yılında memura verilen ancak memur emeklilerine uygulanmayan seyyanen zamla ilgili işlemin iptali istemiyle açtığı davayı reddetti. Mahkeme, söz konusu yasal düzenlemenin Anayasa’ya aykırılık iddiasını da kabul etmedi. Kararı istinafa taşıyacaklarını kaydeden Çilesiz'in Avukat Ali Erdem Gündoğan, müvekkili adına Anayasa Mahkemesi’ne "bireysel başvuruda" bulunacaklarını da bildirdi.
Çanakkale Boğazı'nda yeniden yetişiyor!
Çanakkale Boğazı'nda yeniden yetişiyor! Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefa Acarlı tarafından yürütülen proje kapsamında; nesli kritik tehlike altında bulunan Pinna nobilis türünün korunması için Çanakkale Boğazı'nda restorasyon çalışmaları yapılıyor. Proje çerçevesinde, boğazın tabanı santim santim ölçülerek genç pina bireyleri doğal yaşam alanlarına yerleştiriliyor.
'Onları kimseye bırakmam'
'Onları kimseye bırakmam' Adana'da, babaları Sergen Altunbaş'ın tabancayla vurarak öldürdüğü Ada ve Mert Altunbaş'ın cenazeleri, yan yana toprağa verildi. Cenazede güçlükle ayakta duran anne Gizem Deniz, çocuklarının tabutuna sarılarak, ‘Onları kimseye bırakmam’ derken, anneanne ise ‘Torunlarımın gözü açıktı, gözü açık gittiler’ diyerek feryat etti.
Meclis’te tehdit krizi büyüyor
Meclis’te tehdit krizi büyüyor TBMM Genel Kurulu’nda Karayolları Trafik Kanunu teklifi görüşmeleri sırasında DEM Parti ile İYİ Parti arasında yaşanan gerilim sürerken, Meclis Başkanvekili Pervin Buldan’ın İYİ Partili Şenol Sunat’a yönelik sözleri milliyetçi kanadın sert tepkisini çekti.
Fazıl Say'dan görevinden alınan Tan Sağtürk'e veda
Fazıl Say'dan görevinden alınan Tan Sağtürk'e veda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü görevinden alınarak Kültür ve Turizm Bakan Danışmanı olan Tan Sağtürk için ünlü piyanist Fazıl Say’dan ve yazar Ahmet Ümit'ten veda mesajı geldi. Say, Sağtürk’ün iki yıllık performansını "Son 50 yılın en iyi işi" olarak tanımladı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye