Prof. Dr. Canan Karatay'dan sofralardaki tehlikeye karşı uyarı: "Doğru kullanılmazsa ölüm getirebilir"
Yaptığı yemek önerileriyle özellikle sosyal medyada geniş bir hayran çevresine ulaşan Prof. Dr. Canan Karatay, bu önerisinde sofralarımızda ve yemeklerimizde bulunan tehlikeye karşı uyardı.
Türkiye ve 3 ülkenin, karla mücadele ile sofralık tuzu Iğdır'dan
Iğdır'ın Tuzluca ilçesindeki tuz mağaralarından elde edilen tuz, başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere Azerbaycan, İran ve Gürcistan'a ihraç ediliyor.
50 yıllık ustadan turşunun kütür kütür olmasını sağlayan tüyo: '3 malzeme olmazsa olmaz'
Kayseri’de 50 yıldır turşuculuk yapan Bayram Ali Aydoğan, lezzetli turşu kurmak için kaya tuzunun önemli olduğunu söyleyerek, “Turşu kurulurken malzemelerin yerli olmasına da dikkat edilmeli” dedi.
‘Kaya tuzu' kavgası can aldı!
Kırşehir'de Hüseyin Kozanhan (54), sipariş ettiği kaya tuzunu fazla getirdiği gerekçesiyle işletmeci Hacı Türk'ü (26), silahla vurarak öldürdü.
Turşu kurmanın püf noktaları ve turşu hakkında merak edilenler…
Sonbahar geldi, kış hazırlıklarına başlamanın tam zamanı. Mutfak kültürümüzün vazgeçilmez alışkanlıklarından biri de turşu kurmak… Anne sofralarından ünlü şeflerin ve ünlü sanatçıların menülerine transfer olan turşu, itibarını geri kazanarak mutfakların gözdesi haline geldi. İşte; turşu kurmanın püf noktaları ve turşu hakkında merak edilenler…
Klasik lezzetten güzellik sırlarına kadar: İşe yaramadığı alan yok...
Doğanın bize sunduğu değerli nimetlerden biri... Beslenme ve cilt bakımından sağlığa kadar uzanan geniş bir yelpazede kullanılabilecek olan ve faydalarının saymakla bitmeyeceği limon tuzunun kullanım alanları....
'Türkiye’de tuz tüketimi 3 gram azaldı'
Türkiye’de tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik olarak 2010 yılından itibaren uygulanan ve ulusal program çerçevesinde yürütülen çalışmalar sonuç vermeye başladı. İlk olarak günlük tüketilen ana besin maddesi ekmeğe katılan tuz miktarı düşürülürken lokantalardaki masalarda bulunan tuzlukların da kaldırılması sağlandı.
Tuz nedir? Sofralarımızda yer verdiğimiz tuz çeşitleri nelerdir?
Yemeklerin hatta hayatımızın önemli bir besin maddesi olan tuz çeşitlerini yeterince tanıyor musunuz? Tükettiğimiz yenilebilir tuz, sodyum klorür içeren mineral karışımlarından elde edilir. Beş temel tattan biri olan tuz en eski ve en yaygın kullanılan baharatlardan biri olup yaklaşık 8000 yıllık bir geçmişe sahiptir.