Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.433,99
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler kömürlü termik santral
İzmir Bölge İdare Mahkemesi, Kemerköy Termik Santrali davasında dosyanın yeniden değerlendirilmesine karar verdi İzmir Bölge İdare Mahkemesi, Kemerköy Termik Santrali davasında dosyanın yeniden değerlendirilmesine karar verdi İzmir Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dava Dairesi, Muğla’daki Kemerköy Termik Santrali’nin çevre izin ve lisans iptali için açılan davayı reddeden Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin kararını usul ve yasaya aykırı bularak kaldırdı ve dosyanın yeniden değerlendirilmesi için mahkemeye iadesine hükmetti.
CHP’li Bozoğlu uyarıda bulundu CHP’li Bozoğlu uyarıda bulundu Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, yıllardır çevreye verdiği zararlarla gündeme gelen Ankara’daki Çayırhan Termik Santralı ile Çayırhan Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazların özelleştirileceğini duyurdu.
Karbon fiyatı uygulamasıyla 45 milyar dolar zarar edecek Karbon fiyatı uygulamasıyla 45 milyar dolar zarar edecek Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları Derneği (SEFiA) ve E3G’nin “Kömürden Çıkışın Finansmanı: Türkiye Örneği” raporuna göre 2026 yılında Türkiye’de karbon fiyatı uygulamasının başlamasıyla beraber, kömürlü termik santrallar lisans sürelerinin sonuna kadar toplamda 45 milyar dolarlık zarar edecek.
O ilçe zehir soluyor... O ilçe zehir soluyor... Dünya kömürden uzaklaşırken Türkiye’de termik santral yatırımlarına yenileri ekleniyor. Son olarak Afşin Elbistan Termik Santralı’na iki ünite eklenmesi için başvuru yapıldı. Çevreciler, “Kanser olmayan ev yok” diyerek projeye karşı çıktı.
Ağır metaller bulundu: Yurttaş zehir soluyor Ağır metaller bulundu: Yurttaş zehir soluyor İDPAD raporuna göre hava kalitesi ölçümlerinde Çan’da kirlilik değerleri AB ve DSÖ’nün belirlediği sınırları bir ayda en az 24 gün boyunca aştı.
Milas’ta su isyanı: Suyu termiğe değil halka ver Milas’ta su isyanı: Suyu termiğe değil halka ver Muğla yaşanan su sorunun artarak devam ederken Milas Yurttaşlar İnisiyatifi sokağa indi. “Yönetmeliği uygula, Suyu termiğe değil halka ver” pankartı açan yurttaşlar DSİ uymak zorunda olduğu kendi yönetmeliğine uymadığını dile getirdi. Neşe Tuncer, "Yeniköy Termik Santralinin kullandığı su miktarı 14,5 milyon metreküptür. Santrale tahsis edilen suyun 9,5 milyon m3’ü Geyik Barajı’ndan, geri kalan 5 milyon m3’ü ise Milas Dereköy yeraltı suyu varlıklarından alınmaktadır. Bu kullanım Milas’ın yıllık kentsel su kullanımının neredeyse 2,5 katıdır” dedi.
“Su yaşamdır, kömürlü termik santral ölüm” “Su yaşamdır, kömürlü termik santral ölüm” Muğla’da 71 sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti, Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü önünde yanlış politikalar nedeniyle kentte yaşanan susuzluğu protesto etti. Su tahsislerinin yönetmeliğe uygun olarak yeniden düzenlenmesi adına DSİ Şube Müdürlüğü’ne 456 yurttaşın dilekçe verdiği eylemde MUÇEP Gökova Meclisi Gönüllüsü Candan Süsoy, bölgenin ihtiyacı olan suyun iki katını termik santrallere soğutma suyu olarak verildiğini söyleyerek, “Bölge halkı ölüm çukurlarının dibinde her gün hasta oluyor, her gün ölüyor, her gün daha fazla susuzluk çekiyor” dedi.
Dünya kömüre veda edemiyor Dünya kömüre veda edemiyor Küresel iklim hedeflerine ulaşmak için kömürlü termik santrallerin devre dışı bırakılma hızının mevcut durumun 5 katı olması gerektiği belirtildi.

En Çok Okunanlar

Balıkesir Sındırgı'da korkutan bir deprem daha!
Balıkesir Sındırgı'da korkutan bir deprem daha! Son dakika haberi... Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada "Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.
Erdoğan'dan, atanamayan öğretmene: 'Yalan konuşuyorsun'
Erdoğan'dan, atanamayan öğretmene: 'Yalan konuşuyorsun' AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 ay önce Rize'ye yaptığı ziyarette, KPSS'de derece yapan 2 öğretmen adayı yaşadıklarını gözyaşları ile anlattı. Öğretmen adayları AKP Genel Merkezi’nde tüm kapıların kapandığını söyleyince Erdoğan “Yalan konuşuyorsun" dedi. O anlar 1 ay sonra ortaya çıktı.
Mehmet Uçum'dan 'Akın Gürlek' tartışmalarına yanıt
Mehmet Uçum'dan 'Akın Gürlek' tartışmalarına yanıt İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik eleştiriler ve tartışmalara yanıt veren bir yazı kaleme alan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Tüm bunlar, yargının bağımsız ve tarafsız olmasının ne manaya geldiğini anlamamak veya bilerek çarpıtmaktır" iddiasında bulundu.
41 yaşındaki Tofaş’ı 100 bin liradan satışa çıkardı
41 yaşındaki Tofaş’ı 100 bin liradan satışa çıkardı Antalya’nın Manavgat ilçesinde hastane bahçesinde park halindeki 1984 model Tofaş Kartal marka otomobilin arkasındaki satılık ilanı görenlerin ilgisini çekti.
Canlı yayında 'CHP' kavgası: 'AK Parti'nin avukatlığını yapıyorum'
Canlı yayında 'CHP' kavgası: 'AK Parti'nin avukatlığını yapıyorum' İktidara yakınlığıyla bilinen Nagehan Alçı ve Fuat Uğur arasında katıldıkları canlı yayın programında gergin anlar yaşandı.
'Son günlerde panik halindeler, sebebini yakında görecekler'
'Son günlerde panik halindeler, sebebini yakında görecekler' ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark ile ilgili "başsavcılığın soruşturma izni istediği" iddialarına yanıt verdi. "Bize intikal eden bir durum yok" diyen Yavaş, "Son günlerde panik halindeler. Paniğin sebebini de yakında görecekler, o kadarını söyleyeyim" ifadelerini kullandı.
İstanbul Üniversitesi Rektörü'nden 'İmamoğlu diploması' açıklaması
İstanbul Üniversitesi Rektörü'nden 'İmamoğlu diploması' açıklaması İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, “Kararımız kesin, iptal ettik; iş hâkimlik aşamasında, bu yıl içinde bitmesi bekleniyor" açıklamasını yaptı.
Atatürk’e ve laikliğe ‘mevlit’ saldırısı!
Atatürk’e ve laikliğe ‘mevlit’ saldırısı! Cemaatler, Kocaeli Valiliği’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için camilerde mevlit okutması kararını hedef alan açıklamalar yaptı. Cemaatlerin elebaşıları Atatürk’ün “dinsiz”, söz konusu kararın “dinden saptıran (tağut)” olduğunu iddia edip; Türkiye Cumhuriyeti’nin laik yapısını hedef aldı. Cemaat elebaşıları laik düzeni de hedef gösterdi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye