Yeni dönem başlıyor: Valeler için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getiriliyor
Kamuoyunda zaman zaman tartışmalara neden olan valeler için 1 Ocak 2023 tarihine kadar mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getiriliyor. Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş, "Ehliyetinin olması lazım. Öfke kontrolü, stres yönetimi gibi eğitimler alıyorlar. Ardından sınava tabi tutuyoruz. Amaç bu alanı güvenli hale getirmek" dedi.
En Çok Okunanlar
Tepki gecikmedi: 'Taht kavgalarına dikkat edin, gözünüzü seveyim'
Dışişleri Bakanlığının 2026 bütçesi görüşmelerinde CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Bakan Fidan’a vize problemleri ve ‘Dışişleri kadrolarında liyakatsizlik’ konularında eleştiriler yöneltti. Ağbaba’nın “Siyasi etik kanunu çıkarın, ama Davutoğlu meselesini unutmayın” dediği sırada ise Hakan Fidan sesli güldü.
Türk kahvesi içen genç mühendis hastanelik oldu
Beyoğlu'nda genç mühendisi hastanelik eden Türk kahvesinin satıldığı kafe mühürlenirken, kahveyi yapan kişi ile olay anında kafede bulunan işletme sahibi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, genç mühendisin solunum desteğinden ayrılarak yoğun bakımda tedavisine devam edildiği bildirdi.
Böcek ailesinin son görüntüleri ortaya çıktı
Tatil için geldikleri İstanbul'da zehirlenerek yaşamlarını yitiren 3 yaşındaki Masal, 6 yaşındaki Kadir Muhammet, anneleri Çiğdem ve babaları Servet Böcek'in ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken, Böcek ailesinin zehirlendikten sonra taksi ile hastaneye giderken son görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde anne ve çocukların arka koltukta fenalaştığı görülüyor. Böcek ailesi, hastanedeki kısa süreli tedavilerin ardından taburcu edilmiş, otellerine geri gönderilmişti.