Yemek masalcısı Sahrap Soysal
ODTÜ Kimya laboratuvarından mutfağa uzanan bir yolculuk. Arkasında 25 yılı aşkın bir ekran, kitap ve yazı geçmişi olan Sahrap Soysal, mutfağı yalnızca yemek pişirilen bir alan olarak görmüyor; onu kültürün, geleneğin ve kimliğin sahnesi olarak tanımlıyor. Bugün yıllardır gönlümüze taht kuran gerçek bir gastronomi fenomenini biraz daha yakından tanıyalım! Afiyetle.
Cumhuriyetin 100. yılına özel “Aile Mirası Reçeteler”
Onlarca farklı medeniyetin izlerini taşıyan, bereketli coğrafya ve zengin bir tarihten beslenen Anadolu topraklarının gastronomi kültürü gün yüzüne çıkıyor. Cumhuriyetin 100. yılına özel geliştirilen “Lezzet Göçünün İzinde… Aile Mirası Reçeteler” projesi, Türkiye'nin farklı bölgelerinde yaşayan toplulukların yüzyıllar boyunca kuşaktan kuşağa aktarılan geleneksel aile reçetelerini bir araya getiriyor.