DEM Parti Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış kimdir? Mehmet Sıddık Akış neden gözaltına alındı?

DEM Partili Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, yürütülen bir soruşturma kapsamında Van'da gözaltına alındı. Belediyede polis tarafından arama yapılırken, valilik kentte 10 günlük yürüyüş ve gösteri yasağı kararı aldı. Peki, DEM Parti Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış kimdir? Mehmet Sıddık Akış neden gözaltına alındı?

Yayınlanma: 09.02.2024 - 16:07
DEM Parti Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış kimdir? Mehmet Sıddık Akış neden gözaltına alındı?
Abone Ol google-news

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM) belediye başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış, dün akşam saatlerinde Van'da gözaltına alındı. Peki, DEM Parti Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış kimdir? Mehmet Sıddık Akış neden gözaltına alındı?

MEHMET SIDDIK AKIŞ KİMDİR?

1970 Hakkari Çukurca ilçesine bağlı Kurudere köyünde doğan Akış, 45 yıldır Hakkari kent merkezinde yaşıyor. 1992'den beri HEDEP'in devamı olduğu partilerde değişik görevlerde yer alan Akış, bu süre zarfında 3 defa tutuklanarak cezaevine girmişti. 2008-2012 Barış ve Demokrasi Partisi Hakkari İl Başkanlığı görevini yürüttü. 1999 seçiminde Hakkari İl Genel Meclis Üyesi olarak seçildi. 2012-2014 yılları arasında Parti Meclis Üyeliği(PM) görevini resmi olarak yerine getirdi.

MEHMET SIDDIK AKIŞ NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Hakkari Belediyesi'ne gece saatlerinde polis tarafından operasyon yapıldı. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Van'da gözaltına alındı.

31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) kazandığı Hakkari Belediyesi'ne dün gece polisler tarafından baskın yapıldı. Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış ise Van'da gözaltına alındı.

DEM Parti'den yapılan açıklamada, "Her seferinde halk iradesine yenilen iktidar, yine en iyi bildiği yol olan irade gaspına, darbeciliğe başvurdu. Bu sabah Hakkari Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış, Van'da gözaltına alındı, belediyemiz polis zoruyla gasp edildi. Bu kayyımcı anlayışı reddediyoruz. Halkımız bu kayyımcı anlayışı tanımadığını 31 Mart'ta demokratik yollarla gösterdi. Bu darbeci ve kayyımcı zihniyet sadece Hakkari'ye değil bütün Türkiye halkının iradesine yönelik bir tehdittir. Halkımız demokratik tepkilerini en üst düzeyde gösterecektir. Demokrasiden yana herkesi de bu darbeye açık tavır almaya çağırıyoruz" denildi. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon