Özgür Özel 'Hatay' sorusunu böyle yanıtladı: 'Lütfü Savaş'a alternatif geliştiremedik'

CHP lideri Özgür Özel, İzmir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, içinde Hatay adayı Lütfü Savaş'ın yer almamasıyla gündem olan reklam filmine dair konuştu. CHP lideri ayrıca Hatay adayı konusunda değişiklik yapılıp yapılmayacağı sorusuna da cevap verdi.

Yayınlanma: 16.02.2024 - 14:04
Özgür Özel 'Hatay' sorusunu böyle yanıtladı: 'Lütfü Savaş'a alternatif geliştiremedik'
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Dikili'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İçinde Hatay adayı Lütfü Savaş'ın yer almamasıyla gündem olan reklam filmine dair konuşan Özel, "O reklam filmi 5 Şubat'ta çekildi. Ancak Belediye Başkanımızın (Lütfü Savaş) o tarihte Hatay'da olması gerektiği için bizimle değildi, Hatay'daydı. Ayrıca Sayın Savaş da 'Zaten benim müzikli reklamla oynamam pek doğru olmaz' demişti. Ben de kendisini haklı bulmuştum. Diğer 6 belediye başkanımızın olduğu reklam filmi de yakında ekrana gelecek" dedi.

"YAPAY ZEKA HAYATIMIN HER YERİNDE VAR"

Bir gazetecinin aday belirleme sürecinde yapay zekadan faydalanıldığı yönündeki açıklamalarla ilgili değerlendirmesini sorması üzerine Özel, 2019 seçimleri öncesindeki anketlerin 20-25 katı kadar anket yaptıklarını, telefon yöntemli anketlerde yapay zekanın da kullanıldığını anlattı.

Yapay zekanın anket yanıtlarına göre hataları ayıkladığını, aday önerilerinde bulunduğunu dile getiren Özel, "Bundan sonra zaten artık yapay zeka hayatımızın her yerinde var. Hatta biliyorsunuz insan kaynakları şirketlerinin yaptığı işin yüzde 85'ini yapar hale geldi. Önemli olan yapay zekayı reddetmeden, yaratacağı istihdam düşüşüne, işsizliğe devletin mutlaka çözüm bulması. Yoksa yapay zekayı reddederek olmaz ama yerine işinden ettikleri insanlara mutlaka istihdam vermek lazım" diye konuştu.

HATAY SORUSUNA YANIT: 'LÜTFÜ SAVAŞ'A ALTERNATİF GELİŞTİREMEDİK'

Öte yandan "Hatay'daki belirsizlik devam mı?" sorusuna yanıt veren Özel, "Biz Hatay'da şu an için Lütfü Savaş'a alternatif geliştiremedik" ifadelerini kullandı.

CHP lideri şöyle konuştu:

"Ölçme değerlendirmede Hatay'daki son anket bugün raporlanıyor. Hatay'da ve bütün deprem bölgesinde ne yaşandıysa; bunun yüzde 99'u ülkeyi yöneten iktidarla ilgili. Belediye Başkanımız elbette ki eleştiriden muaf değil. Biz de eleştirilere kulak veriyoruz. Ama bütün vatandaşlarımıza şunu söyleyelim; Hatay'da 100 tepki varsa 99'u iktidara. Sosyal medyayı da önemsiyoruz. Ama Hatay'ın ne dediğini de önemsiyoruz. Hatay'da 5. anket için sahadayız. Hatay'da Lütfü Savaş'tan daha fazla beğenilen bir alternatif ürettiğimiz anda, Lütfü Savaş da zaten buna 'hayır' demiyor, ancak şu ana kadar yaptığımız bütün ölçümlerde biz Hataylılar için Lütfü Savaş'a bir alternatif geliştiremedik. Bu konuda gerçekten bir çaba içindeyiz. Bu konuda son kararı yarın partimiz verecek ve ona göre karar vereceğiz. Lütfü Savaş hatasız değildir, eleştiriden muaf değildir ama Lütfü Savaş yaşananların tamamının sorumlusu ve yaşananların günah keçisi değildir."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler