Deniz Baykal'ın cenazesinde yaşanan skandal... Ekrem İmamoğlu ilk kez anlattı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayında eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın cenaze töreninde yaşanan skandalı ilk kez anlattı. İmamoğlu olaya ilgili, "Kimse ön safa oturmuyor. Biraz sonra bir gürültüyle Seayın Cumhurbaşkanı geldi. Dördüncü saftaki herkes ayağa kalktı. Sayın Cumhurbaşkanıyla beraber ön safa gittiler. Allah'ın huzuruna birinin müsaadesiyle geçilir mi kardeşim" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 24.05.2023 - 09:55
Deniz Baykal'ın cenazesinde yaşanan skandal... Ekrem İmamoğlu ilk kez anlattı!
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayında eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın 14 Şubat'ta düzenlenen cenaze töreninde yaşanan skandalı ilk kez anlattı.

"ALLAH'IN HUZURUNA BİRİNİN MÜSAADESİYLE GEÇİLİR Mİ?"

Camide protokol döneminin AKP ile geldiğini söyleyen İmamoğlu, yaşanan olayı şu ifadelerle aktardı:

"Baykal'ın cenazesine gittim. Üç dört kişi var. Vakit namazını kılmaya girdim. Baktım ki önde dört saf boş. En ön safa oturduk. Trabzon Milletvekili de şahittir. Biraz sonra insanlar gelmeye başladı. Arasında bakanlar var, Diyanet İşleri Başkanı var. Kimse ön safa oturmuyor. Biraz sonra bir gürültüyle sayın Cumhurbaşkanı geldi. Dördüncü saftaki herkes ayağa kalktı. Sayın Cumhurbaşkanıyla beraber ön safa gittiler. Allah'ın huzuruna birinin müsaadesiyle geçilir mi kardeşim. Baykal'ın cenazesinden beri ilk kez anlatıyorum bunu."

"BİLAL ERDOĞAN CEMAATİ 35 DAKİKA BEKLETTİ"

İmamoğlu, katıldığı bir başka cenaze töreninde de cemaatin yaklaşık 35 dakika boyunca Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan tarafından bekletildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Beylikdüzü Belediye Başkanıyken Konya'dayız bir toplantı için. Beraber camiye gittik, dizim rahatsız ameliyat geçirmiştim. Caminin girişinde oturduk, 'Oturarak kılacağım' dedim. Ezan okundu. Vaiz işini bitirdi, o ara Kuran'dan sureler okunmaya başladı. Yarım saat... Millet homurdanmaya başladı. 'Neden başlamıyor namaz' diye... İmam 'Beyefendi geldi mi haber verin' dedi. Beyefendi kim? Sayın Cumhurbaşkanı'nın oğlu. 35 dakika cemaati beklettiler. Şahitlerim var. Bunu ilk defa anlatıyorum. Samimi dindarlığı yerle bir ettiler."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler