Kemal Kılıçdaroğlu, 'Türkiye’nin önündeki en ciddi sorun' diyerek duyurdu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üstün yetenekli çocukların önemi, ülkede beyin göçü sorunu ve genç işsizliğine dikkat çekerek, "Gençler geleceği biraz dışarıda arıyorlar çünkü Türkiye’de çalışabilecekleri alan bulamıyorlar. Şu anda Türkiye’nin önündeki en ciddi sorun bu" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ulusal ve uluslararası alanda birçok dalda ödül kazanan Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “Yetenekli çocuklarımız var; kültürde, resimde her alanda. Fakat bunlara hükümet yeteri kadar sahip çıkmıyor. Atatürk bunlara sahip çıkmış, üstün yetenekli çocukları yurt dışına eğitime göndermiş” dedi.
Kılıçdaroğlu, Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerini CHP Genel Merkezi’nde kabul etti. Öğrencilere, öğretmenleri ile Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç eşlik etti.
Bilim merkezi ile ilgili Kılıçdaroğlu’na detaylı bilgi veren Erhan Kılıç, “2019 yılında kurmuş olduğumuz bilim sanat merkezimizin ismini de Kızılçullu Köy Enstitüsü’nden aldık. Bilim Sanat Enstitümüz, kısa vadede çok ciddi başarılar elde etti. Şu ana kadar uluslararası çapta katıldığımız yarışmalarda 36 tane altın madalya, 200 bin katılımcı ve 13 bin projede Buca Belediyesi dünya birincisi oldu. Genel itibariyle yapılan çalışmaların tamamı yeni bir buluş. Hong Kong’da aldığımız altın madalya, sudaki ağır metalleri ölçen sensörü keşfediyor. En son TEKNOFEST’te aldığımız ödül, koronavirüsün mutasyonlarının kodlama, yapay zekayla olası mutasyonlarının önceden tahmini ile ilgili bir çalışma” diye konuştu.
"BİR TOPLUM YÜKSEK YETENEK İNŞAASINA DESTEK VERİYORSA O TOPLUM HIZLI BÜYÜYOR"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi:
- Genç öğrencileri yürekten kutluyorum. Sizin öncülük etmeniz gerçekten çok değerli. Bir toplumun gelişmesinin temel yolu, üstün yetenekli çocukların o ülkede özgürce düşüncelerini ifade etmeleri, yeni buluşlar hayata geçirmeleridir. Buna biz, yüksek yetenek inşası diyoruz. Eğer bir toplum yüksek yetenek inşaasına destek veriyorsa o toplum düşündüğünüzden çok daha hızlı büyüyor. Bunu ilk keşfeden İngiltere’dir. İngiltere, bütün Dominyonlardan yani kendisinin yönettiği Avusturalya’dan Afrika’ya kadar, ne kadar üstün yetenekli insan var tamamını İngiltere’ye getirmiştir. Ve buharlı motoru keşfetmişlerdir, sanayi devrimi orada başlamıştır. Şimdi bu üstün yetenekli inşaları Amerika toplamak istiyor, Silikon Vadisi bunlardan birisidir. Dolayısıyla Çin ile bugün Amerika arasındaki temel kavga ise üstün yetenekli çocuklar nerede kümelenecek ve buluşlarını nerede yapacaklardır. Bugün Amerikan üniversitelerinde okuyan çok sayıda Çinli üstün yetenekli çocuk var. Amerika çok ısrar etmesine rağmen Amerika’da kalmıyorlar, kendi ülkelerine dönüyorlar. Çünkü Çin, bunlara olağanüstü imkanlar sağlıyor.
"İŞİN ÖZNESİNİ KAÇIRDIĞINIZ ANDAN İTİBAREN TÜRKİYE’Yİ BÜYÜTEMEZSİNİZ"
- Ve bunlar olağanüstü gelişmelere imza attılar. Türkiye’de siyaset kurumu bunların ne kadar farkında? Farkında bile değil. Yetenekli çocuklarımız var; kültürde, resimde her alanda. Fakat bunlara hükümet yeteri kadar sahip çıkmıyor. Atatürk bunlara sahip çıkmış, üstün yetenekli çocukları yurt dışına eğitime göndermiş. Piyanistimiz, tarihçimiz, matematikçimiz var. Gençler, geleceği biraz dışarıda arıyorlar, çünkü Türkiye’de çalışabilecekleri alan bulamıyorlar. Alan bulmalarının yolu, katma değeri yüksek ürünü üretirse Türkiye, o gençlerimiz burada kalacak. Yeni gelişmelere imza atacaklar. Türkiye’nin en ciddi sorunlarından birisi budur. Siz, işin öznesini kaçırdığınız andan itibaren Türkiye’yi büyütemezsiniz.
İlgili Haberler
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- 21 kişinin daha hastanelik olduğu ortaya çıktı