Gerçek suç belgeselinde fotoğrafı kullanıldı, Netflix'ten milyon dolarlık tazminat istiyor

Kentuckyli Taylor Hazlewood, Netflix kendisinin balta tuttuğu fotoğrafını bir gerçek suç belgeselinde kullandığı için yayın devine dava açtı. 27 yaşındaki Taylor Hazlewood, "Baltalı Otostopçu" nedeniyle şirketten en az 1 milyon dolar tazminat istiyor.

Yayınlanma: 18.04.2023 - 15:22
Gerçek suç belgeselinde fotoğrafı kullanıldı, Netflix'ten milyon dolarlık tazminat istiyor
Abone Ol google-news

Washington Post'a göre 27 yaşındaki Taylor Hazlewood, Baltalı Otostopçu (The Hatchet Wielding Hitchhiker) belgeselinde Instagram'daki fotoğraflarından birini kullanan şirketten en az 1 milyon dolar tazminat istiyor.

Hazlewood, 10 Nisan'da bir Teksas mahkemesinde Netflix'e, iftira ve benzerliğini kötüye kullanmaktan dava açtı. Davada, bir yoğun bakım ünitesinde solunum terapisi görevlisi olarak çalışan Hazlewood'un cinayet dosyasıyla hiçbir şekilde bağlantılı olmadığı belirtiliyor.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre; 10 Ocak'ta yayımlanan 85 dakikalık belgesel, 2013'te bir haber kanalına verdiği tuhaf röportajla viral olan sırt çantalı göçebe Caleb "Kai" McGillvary'nin hikayesini anlatıyor.

Davada, Hazlewood'un kısa süre sonra ailesinden ve arkadaşlarından fotoğrafının belgeselde görünmesiyle ilgili mesajlar aldığı belirtiliyor.

Bir arkadaşı "Burada neler oluyor" diye sormuş:

"Yani, belgeselin devamında pek de hoş olmayan bir şey gerçekleşiyor. Ona cinayet suçlaması yöneltildikten sonra yine senin fotoğrafın görülüyor ve bu huzur kaçırıcı."

Hazlewood'un başka bir arkadaşı da "Bu da ne dostum, belgeselde sen mi varsın?" demiş.

"BİR KORUYUCU MELEK Mİ YOKSA SOĞUKKANLI BİR KATİL Mİ"

Davada, filmin sonuna doğru Hazlewood'un fotoğrafı gösterilirken bir sesin "Bu bir koruyucu melek mi yoksa soğukkanlı bir katil mi" sorusunu sorduğu iddia ediliyor.

Röportajda McGillvary, Kaliforniya'daki bir televizyon kanalına, kendisini arabasına alan adamın önce bir hademeye çarpmasının ve sonra bir kadına saldırmasının ardından, ona sırt çantasındaki baltayla saldırışını anlatmıştı.

Röportajın ardından McGillvary bir dizi röportaj verdi ve Jimmy Kimmel Live! dahil birçok programa katıldı.

Mayıs 2013'te, New Jerseyli avukat Joseph Galfy'yi öldürmekten tutuklandı. McGillvary, ölümün nefsi müdafaadan kaynaklandığını iddia etti ancak 2019'da cinayetten suçlu bulunarak 57 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Davada, "Hazlewood elbette, Netflix'in onu böylesine müstehcen ve kötü şöhretli bir hikaye ve bireyle bağdaştırarak olaya karıştırdığı için, kızgın olmanın da ötesinde" deniyor ve şöyle ekleniyor:

"Hazlewood'un itibarı açıkça lekelendi. Filmde Hazlewood'un fotoğrafını görecek, gerçeği öğrenmek için Hazlewood'la temas kurmadan en kötü ihtimali düşünecek birçok tanıdığı var."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler