Kokusu bile zihin açan bitki... Hafızayı geliştiriyor ve zihni açıyor

Hafıza dostu kekik. Koklamak bile iyi geliyor. Baharatlar arasında en faydalı bitkilerden olan kekik hem beyni hem hafızayı koruyor

Yayınlanma: 10.03.2023 - 22:42
Kokusu bile zihin açan bitki... Hafızayı geliştiriyor ve zihni açıyor
Abone Ol google-news

Her şeyi unutuyor ve hafızanızın kötü olduğunu düşünüyorsanız beslenmenizi gözden geçirmenizde büyük fayda var. Buna vakti olmayanlar için hafızayı güçlendiren bazı önerileri bir araya getirdik.

Zihnin açık olması ve hafızanın güçlü olması günlük hayatta büyük bir öneme sahiptir. Tabii bu noktada zihin gelişiminde en önemli unsurlardan birisi de beslenme düzeniniz. Yenilen yiyecekler genellikle sağlıklı nöronların üretilmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca nöron uçlarını canlı tutarak, beyin esnekliğini sürdürmenizi sağlamaktadır. Eğer hafızanızın kötü olduğunu düşünüyorsanız, doğru besinler bu konuda size yardımcı olacaktır.

Kızartılmış gıdalar, dondurulmuş yiyecekler ve paketlenmiş bir çok gıdanın beyne zarar verdiği bilinen bir gerçek. Bazı besinler ise beyni olumlu anlamda koruyor.

Örneğin ''ceviz, fındık'' gibi yiyecekler beyin için çok faydalı.

KOKUSU BİLE ZİHNİ AÇAN BAHARATLAR

Tarçının kokusu bile zihni açmakta. Hatta tarçın içerikli sakızlar bile hafızayı, dikkati ve odaklanmayı geliştirme konusunda oldukça etkili. Bununla birlikte şeker seviyesini de düzenliyor, kan ve lenf kanseri hücrelerinin çoğalmasını da önlüyor, trombositlerin pıhtılaşmasını engelliyor, antimikrobik özellik göstererek enfeksiyonları da önlüyor. Öte yandan bilim insanlarına göre kekikte beyin için çok faydalı. 

YeniAsır'da aktarılanlara göre; Kekik çayı, hafızayı canlandırmaya, baş ağrılarını ve kas gerginliğini hafifletmeye, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Mükemmel bir doğal sakinleştiricidir. Bunun yanında sindirim sistemini destekler ve arındırır. Bir bardak suya bir tatlı kaşığı kuru kekik eklenerek üzeri kapatılır. Beş dakika demlendikten sonra içilebilir.

KEKİK ÇAYI NASIL YAPILIR?

Her çayı hazırlamak gibi kekik çayını da hazırlamak çok kolaydır. Bir bardak kaynamış suyu bir dal taze kekik veya bir tatlı kaşığı kuru kekik ile iyice karıştırın. Demlenmesi için 10 dakika kadar bekleyin. Süzdükten sonra bal ve limonla tatlandırıp içebilirsiniz.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler