Türkiye'de yardımcı yemek olarak tüketilan pilavın, farklı bir verisonu olan Risotto; et, tavuk ya da sebze suyuyla pişirilir. Risottonun birçok farklı tarifi var ancak şu anda vereceğimiz tarif oldukça doyurucu, sağlıklı ve pratik. İşte mantarlı risotto tarifi...
MANTARLI RİSOTTO MALZEMELERİ
- Yarım paket risotto pirinci
- 250 gr kültür mantarı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 dal taze fesleğen
- 1 kadeh beyaz sek şarap
- 1 paket rendelenmiş parmesan peyniri
- 30 gr tereyağı
Tavuk suyu için;
- 1 adet tavuk budu
- 4 su bardağı su
- 1 havuç
- 1 yeşil kereviz
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 tane defne yaprağı
- Tuz
MANTARLI RİSOTTO NASIL YAPILIR?
- Orta boy tencereye tavuğu alın ve üzerine 4 su bardağı su ile doldurun.
- İçine soyulmuş ve temizlenmiş sebzeleri, minik minik doğradığınız soğan ile sarımsağı ilave edin. Defne yaprağı ve tuzu da ekleyip kaynatın.
- Geniş bir tavada tereyağını eritin. Sarımsak ve soğanı ince kıyıp tereyağında kavurun. Pirinci ilave edip sürekli karıştırıp 5 dakika kavurun.
- Mantarları ince doğrayıp tecereye ekleyin. Beyaz şarabı ilave edin.
- Kaynamış tavuk suyundan kepçeyle pirinç demlenene kadar sürekli ekleyip karıştırın. Pirinç yumuşayınca ocaktan alın.
- Fesleğenleri ince kıyıp ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına alıp rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip servis yapın.
* Risottonun püf noktası, sürekli karıştırılması gerekir.
MANTARLI RİSOTTO KAÇ KALORİ?
Mantarlı Risotto, 367 kaloridir.