Aklım almıyor
Barış Pehlivan
Son Köşe Yazıları

Aklım almıyor

13.10.2023 03:00
Güncellenme:
Takip Et:

Koğuştaki beyaz masada yazıyorum bu satırları. Okuduğum belgeler dengemi bozuyor, masa kararıyor, ağır bir keder çöküyor.

6 yaşındaki bir kız çocuğunun ağzından bu cümleler nasıl çıkabilir? Küçücükken nasıl o cümlelerdeki kadar büyük bir kötülüğü yaşayabilir?

Yer: Çorum.

6 yaşındaki T.G. görüntü ve ses kaydı yapılan odaya alınıyor. Yanında savcı, avukat, adli görüşmeci, sosyal hizmet görevlisi ve kâtip var.

Önce anatomik bir kız çocuk resmi gösteriliyor. Küçük ve büyük tuvaletini nerelerden yaptığı soruluyor. T.G. resim üzerinde gösteriyor. Sonra erkek anatomisine ilişkin resimlere bakması isteniyor. Çocuk, erkeği cinsel organından ayırt ediyor.

T.G. konuşmaya başlıyor. Nihat B. ve Hasan İ. adlı kişilerin kendisinin babası olduğunu düşünüyor. İkisinin de cinsel istismarına defalarca maruz kaldığını kare kare anlatıyor. Ben yazamıyorum, o yaşıyor ve anlatıyor.

BÖYLE ANNE OLUR MU?

Ah ki bitmiyor...

Küçük kız, Nihat B’nin 5 yaşındaki torunu M.B’den bahsediyor. “Benim kocamdır” diyor. “Annem bana öyle söyledi” cümlesi duyuluyor.

Evet, anne Sevilay G. de her şeyi biliyor. Göz yumuyor. Yetmiyor, sevgilisi Nihat B. ile kızının yanında cinsel ilişkiye giriyor. Belgeler çok daha fazlasını söylüyor ama yazamıyorum.

Bu yılın başında iddianame düzenleniyor. Savcı çocuğun cinsel istismarı suçundan cezalandırılmalarını istiyor. Anne Sevilay G. çocuğunun yaşadıklarını doğruluyor ama dahlinin olmadığını iddia ediyor. Çok kısa bir süre tutuklu kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşuyor. Sanık Hasan İ. ise zaten hiç tutuklanmıyor.

Uzman raporunda, T.G’nin beyanlarına itibar edilmesine engel bir psikopatolojisi olmadığı yazıyor. Yani, mağdur çocuğun anlattıklarının doğru olduğuna kanaat getiriliyor.

SON TUTUKLU DA ARTIK ÖZGÜR

Ancak son duruşmada...

Yani 21 Eylül’de, tutuklu sanık Nihat B. de cezaevinden çıkarılıyor. Evet, dava dosyasına yeni bir delil veya sanık lehine bir rapor sunulmamasına rağmen küçük çocuğa cinsel istismar suçunu defalarca işleyen adam özgürlüğüne kavuşuyor. “Bir yıl hapis yattı, yeter” deniyor. Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üç hâkimi karar veriyor buna, benim aklım almıyor.

Cezaevindeki mahkûmlar tanıktır, adına “adalet” dedikleri bu ülkenin sistemi, baronları ve tecavüzcüleri kollar. Onları ya hiç görmezsiniz içeride ya da çok kısa süreliğine misafir olurlar. Sen içeride volta atarken onlar dışarıda yeni suçlara yelken açar.

Yazı bitti. Masa artık beyaz değil.

Yazarın Son Yazıları

TRT de mahkemeyi tanımadı

“Öncelikle belirtmek isterim ki görevimi layığı ile yerine getirerek savaş bölgelerinde, olağanüstü şartlarda TRT adına elde ettiğim başarılar sebebiyle Eğitim ve Araştırma Dairesi’nde görevlendirildim.

Devamını Oku
12.12.2025
CIA’nın şüpheci tavrı

The World Factbook’u bilenler bilir. CIA’nın resmi web sitesinde yer alan ve dünyadaki tüm ülkelere dair güncel verilerin yayımlandığı, kamuya açık bir veri havuzu.

Devamını Oku
10.12.2025
Sen misin halıya boya bulaştıran!

“Kimsesizlerin kimsesiydi Cumhuriyet...

Devamını Oku
05.12.2025
Furkan ne yapacak?

Bu satırları İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nin önündeki bankta oturarak yazıyorum.

Devamını Oku
03.12.2025
Bakın, kimler tahliye edildi

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatıma Zehra Kınık, 17 yaşındaki Batın Barlasçeki’nin ölümüne ve bir kişinin de yaralanmasına neden olmakla suçlandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

Devamını Oku
28.11.2025
Bursa Nutku için karar anı

24 Kasım gecesi “Onlar” yayınından çıktıktan sonra bir mesaj aldım.

Devamını Oku
26.11.2025
Telefondaki notlar gerçek mi, ekleme mi yapıldı?

Kimliği belirsiz kişilerin, kimin kullandığı bilinmeyen hesabın bulunan sahibinin “itirafçı olduğuna” dair iddiaları yalanlanırken o hesabı kullanan kişi telefonundan çıkan “İtirafçı olmak istiyorum” sözünü de hatırlamadığını ileri sürdü.

Devamını Oku
21.11.2025
Sizin hiç kızınız öldü mü?

Diyelim ki beş gün boyunca uyuyorsunuz.

Devamını Oku
19.11.2025
Nedir bu ‘örgüt’ dedikleri?

Kökü “örmek” filine dayanıyor.

Devamını Oku
14.11.2025
İddianamenin rakamları

Manşetlerde rakamlar vardı: 3 bin 900 sayfa, 402 şüpheli, 143 eylem, 2 bin 352 yıl hapis.

Devamını Oku
12.11.2025
Müjde kuşu

“Maya’nın annesi ve babası...

Devamını Oku
07.11.2025
Yeni Şafak’ın dokunulmazlığı

Furkan Karabay...

Devamını Oku
05.11.2025
Üç soruda ‘casusluk’ dosyası

Yalanın gürültüsü, gerçeğin sakinliğini bastırıyor.

Devamını Oku
29.10.2025
O avukatın ölmesi mi gerekiyordu?

Görkemli cenaze törenleri düzenlemekte, hüzünlü ağıtlar yakmakta ve “Unutmayacağız” sözleri vermekte üstümüze yok.

Devamını Oku
24.10.2025
Kimler tutuklanacak?

Bugün yaşam mücadelesi veren Fatih Ürek tutuklanabilir.

Devamını Oku
17.10.2025
ABD’nin Türkiye senaryoları

Gazetelere bakıyorum...

Devamını Oku
15.10.2025
10 yılın özeti

10 Ekim 2015 sabahı, ülkenin dört bir yanından barış mitingi için gelen binlerce insan, Ankara Garı önünde toplanmış ve kortejlerini oluşturmaya başlamışlardı.

Devamını Oku
10.10.2025
Adım adım cinayet nasıl geldi?

Tarih: 17 Mayıs. Yani bundan yaklaşık 5 ay önce...

Devamını Oku
08.10.2025
'Tarihe düşülen notlar da unutuldu...'

Herkes gibi ben de o fotoğrafa uzun uzun baktım. Churchill’in şu sözü aklıma düştü.

Devamını Oku
03.10.2025
Ankara bu dosya için neyi bekliyor?

Anadolu Ajansı’nın haberini okuyorum:

Devamını Oku
01.10.2025
Emniyet’in tepesinden kritik tespitler

“Kimsenin olmadığı bir yere geçerek telefonu açık tutmanız gerekiyor.”

Devamını Oku
26.09.2025
Furkan’ın öyküsü

Griyi kendinden utandırıp öfkelendirecek kadar gri Silivri’nin kasveti, eylül ayında kendini mıh gibi hatırlatıyordu.

Devamını Oku
24.09.2025
Devletin verileri nasıl ele geçirildi?

Önce 79 kelimeden oluşan şu cümleyi okuyalım...

Devamını Oku
19.09.2025
Bu yazı da yasaklanır mı?

Sadece siyaset konuşmaktan büyük emek verilen bir raporu köşeye taşıma fırsatım olmadı.

Devamını Oku
17.09.2025
Konuşmadığımız 9 konu

Haklı olarak CHP’yi tartışıyoruz.

Devamını Oku
10.09.2025
Yok mu başka Kuzu’lar?

Gururla hep aynı hatırlatmayı yaptılar: “Türkiye, kozmik marangozu Sabah gazetesinden öğrendi.”

Devamını Oku
05.09.2025
MHP’li başkanın oğlu kaza yapınca...

“Bize çarpan araca baktım. Ancak içinde kimse yoktu. Çevrede toplananlara sorduğumda, araç sürücüsünün olay yerinden kaçtığını söylediler.”

Devamını Oku
03.09.2025
3 soruda Kapki-Birinci olayı

Özgür Özel’in dünkü açıklamalarının özeti ne?

Devamını Oku
15.08.2025
Kim bu President?

“Devletin önemli bir kademesinde iş alımlarına etki edebilecek bir pozisyonda çalışıyorum. Pek çok üst düzey bürokratlarla ilişkilerim bulunuyor.”...

Devamını Oku
13.08.2025
Tartışılan şirketin sicilindeki leke

Açıkçası unutmuştum. Bir bilişimci dostum anımsattı:

Devamını Oku
08.08.2025
E-imza skandalının perde arkası

Önce iddianamedeki şu uzun cümleyi dikkatlice okuyalım...

Devamını Oku
06.08.2025
Türkiye’den siyasetçi kaçırma planının arkasında kim var?

Sabahın erken saatleri... Otel odasındayken telefonu çaldı. Numara tanıdıktı, bir polisti, uyarısı vardı...

Devamını Oku
01.08.2025
Allah’tan değil, kameradan korkanlar

Videoyu izledik: Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke sorumlusu Ahmet Daştanbek elindeki paraları sayıyordu.

Devamını Oku
30.07.2025
Ört ki ölem!

Gazetelere bakıyorum; “Yeşil vatan uğruna şehit oldular” yazıyor.

Devamını Oku
25.07.2025
Sahi, kimler imam hatipli?

Yeni Şafak gazetesinin manşetine bakıyorum. Haber şöyle...

Devamını Oku
23.07.2025
PKK’nin şikâyet ettiği komutan

PKK’nin yayın organındaki bir haberi okurken Aldous Huxley’nin o bilinen sözü düştü aklıma...

Devamını Oku
18.07.2025
6 soruda af meselesi

Kitabın ortasından sorayım: PKK ile yürütülen süreç sonunda Türkiye’de genel af çıkar mı ve dahası bu aftan kim faydalanmaz?

Devamını Oku
16.07.2025
Altun’un yeni koltuğunun sicili

Haberi biliyorsunuz: İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanlığı’na atandı.

Devamını Oku
11.07.2025
CHP’nin ‘çözüm’ süreci

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın duyurdu...

Devamını Oku
09.07.2025
Erdoğan’ı savunan hocanın ‘İmamoğlu’ arzusu

“İmamoğlu’na hukuki mütalaa için tabii ki varım. Türk demokrasisini kurtarmak için varım.” Bu sözler Prof. Dr. Doğan Soyaslan’a ait.

Devamını Oku
04.07.2025