Utanmadan, sıkılmadan...

10 Ağustos 2015 Pazartesi

Memlekette Cumhurbaşkanlığı sarayının kaçak olduğu mahkeme kararıyla tescillenmişken sen tut, Karadeniz yaylalarında rantçı yeşil yola direnenleri “işgalci” ilan et.
Sıkılma...
Sen Urla’daki kaçak villaları yasallaştırmak için bölgenin sit derecesini değiştir.
Sonra Karadeniz’de yaylalarda dedelerinden, atalarından kalan, yıllardır kullanılan evlere kaçak de... 1995 yılında sit alanı ve Milli Park ilan edilen Fırtına Vadisi’nde, yaylalarda ev ve pansiyon işletenlere “sit kanununa muhalefetten” davalar aç. Yıkım ve kapatma kararları ver.
Utanma...
Şunun şurasında on yıl önce başlattığın kadastro çalışmalarına dayanarak kuşaktan kuşağa ormanını koruyan, hayvanlarını besleyen vatandaşın arazilerini, sermayeye ve yandaşlarına peşkeş çekmek için kapatmaya çalış.
Aldırma...

***

Sen Orman Bakanı... Yeşil Yol için kesilen ağaçların “bir önemi yok” de. Dozerlerin önüne yatanları, meşhur olmaya çalışanlar diye karala.
Sen AKP’nin valisi... “Yeşil yol için tek bir ağaç kesilmedi” diye yalan söyle. Emine Yüksel ve kardeşleri gibi İzmir’den, İstanbul’dan, ülkenin dört bir yanından doğdukları topraklara koşanları, “dışardan cipleriyle gelen entel dantel takımı” diye aşağıla, sonra köylere hizmet fonundan aldığın 600 milyonluk cipe kurul, “daha hızlı hizmet götürmek” bahanesiyle gölgele. Seni türküyle protesto eden Şazene Şahin’e ait 23 yıllık pansiyonu, işletme ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürle.
Arlanma...

***

Sen cumhur makamının baş danışmanı... Karadeniz’de uluslararası güçler yıllardır çeşitli hesaplarla çalışırken onları seyret, görme ama yeşil yol direnişçilerini, “dış güçlerin unsuru” ilan eyle.
Sonra kuzu kuzu mele...
Sen iktidarın belediye başkanı, bürokratı, yargısı, güvenlik gücü.... Halkı yerlerde sürükle, copla. Direnenlerin üstüne uzman komando birliklerini yolla. Hayvanlarını başı boş bıraktı diye trafik kanununa dayanarak para cezası kes. Çalışma özgürlüğünü engelleme suçundan yargıla. Çamlıhemşin’de direnenlerin, muhaliflerin işyerlerini denetle, zabıtaya mühürlet. Ama yandaşlara dokunma.
Pişkince izle...
Sen yandaş medya... Utanmadan, sıkılmadan Kaçak Saray’ın adını bir kez bile ağzına almadan, yalan haberle Yeşil Yol’a direnenleri işgalci, rantçı diye suçla...
Sen sözümona iktidar muhalifi köşe... Yeşil Yol’a karşı çıkanları Ermeni ve Rum lobisinin adamları olarak karala. Oralarda Arap sermayesinin planlarını, kara peçelilerin istilasını görme.
Sayma...

***

Sen yaylaları, ormanları, toprakları elinden alınacak Karadenizli yurttaş... Hâlâ git başına musallat olan bu belaya oy ver. Oy ver ki işleri kolaylaşsın, yağmanın, talanın, rantın önü açılsın.
Ve sen hem yeşil yola direnen ama öte yandan “bizim işimiz siyaset değil, hiçbir partiyi karşımıza almıyoruz” diyen Karadenizli kardeş... Mevzu tümüyle siyasi, sorumlusu bu iktidar.
Zaten öyle görmüyorsun ama direnmiş olmakla, karşı çıkmakla siyaset yapıyorsun. Bu yüzden yargılanıyor, coplanıyorsun.
Uyuma...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yaşasın Cumhuriyet 1 Ocak 2016
Sesler kısılırken... 25 Aralık 2015

Günün Köşe Yazıları