Bugün elinizde tuttuğunuz, Cumhuriyetimizin 91. yıldönümüne özel gazetemiz için kolları sıvadığımızda her şeyden önce ‘Mesajı ne olacak’ sorusuna yanıt aradık. İsmimizi aldığımız Cumhuriyetin her yıldönümünü bu gazete özel bir birinci sayfa ile kutladı. Bazen Atatürk Cumhuriyeti’nin kazanımlarını yeni kuşaklara hatırlatma ihtiyacı duyduk, bazen o yılların coşkusunu bir nostalji olarak yaşattık. Cumhuriyetimizin 10., 30., 50. yıldönümlerine ait 29 Ekim nüshalarımızın tıpkıbasımlarını okurlarımıza armağan olarak dağıttık.
Bu kez farklı bir şey denedik ve ‘İleriye bakalım’ dedik.
Alanlarında Türkiye’nin en başarılı isimlerinin yanı sıra, yakın geçmişte yaşadıkları büyük mutluluk ya da derin acılarıyla tüm Türkiye’nin gönlünde yer eden yurttaşlarımızdan bir küçük ricada bulunduk. “Hayalinizdeki Türkiye’yi, Cumhuriyetin geleceğinden beklentilerinizi anlatın” dedik.
Ne mutlu bize ki; hiçbiri bizi kırmadı. Ama uzun, ama kısa sözlerle, hepsi ülkemizle ilgili irili ufaklı ‘hayallerini’ bizlerle ve sizlerle paylaştı. Kimi özgürlük dedi. Kimi barış, kimi huzur. Kimi dostluk, kardeşlik.
Kimi ırkçılık olmasın dedi. Kimi savaş, kimi ayrımcılık. Kimi de ‘Artık cinayetler faili meçhul kalmasın’ dedi.
Acılı analar ‘Artık çocuklarımız öldürülmesin’ dedi. Kadınlar ‘Değerimi bil’ dedi, eşitlik istedi.
İşçi, emeğinin hakkını istedi. Madencinin dileği sadece unutulmamak.
Sanatçı ‘Heykeli kırma’, ‘Sansürleme’ dedi. Çok renk, çok ses istedi.
Siyasetçi uzlaşı dedi. Sporcu hep önde olmak istedi.
İş insanı ‘icat’ dedi, ‘güven’ istedi. Rektörler nitelikli eğitim istedi.
İstanbul’da yaşayan, ‘Trafik işlesin’ dedi.
Kimi ‘Farklılıklarımız zenginlik’ dedi. Kimi ‘Hayatıma müdahale etme’ dedi.
Farklı gibi gözükse de hepsinin dileği aynı.
Demokrasi içinde ortak bir gelecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin yıldızının hep parlaması.
Bayramımız kutlu olsun.
Utku Çakırözer
Son Köşe Yazıları
Hayalimizdeki Türkiye
Yazarın Son Yazıları
Büyü Bozuluyor
Büyü Bozuluyor
Devamını Oku
26.01.2015
Cumhuriyet Ne Yaptı...
Cumhuriyet Ne Yaptı...
Devamını Oku
19.01.2015
Özgürlük İçin Ayakta
Özgürlük İçin Ayakta
Devamını Oku
12.01.2015
Yolsuzlukla İmtihan Günü
Yolsuzlukla İmtihan Günü
Devamını Oku
05.01.2015
Yargı 2015’e çok sıkıntılı giriyor
Yargı 2015’e çok sıkıntılı giriyor
Devamını Oku
31.12.2014
2014: 3Y Çöktü
2014: 3Y Çöktü
Devamını Oku
29.12.2014