Artık her evde Ali var

10 Temmuz 2016 Pazar, 21:08
Artık her evde Ali var
Gezi direnişi sırasında Eskişehir'de polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, ölümünün üçüncü yıldönümü dolayısıyla Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Ekinci Mahalle Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya, Gezi ailelerinin yanı sıra Ali İsmail Korkmaz'ın okul arkadaşları, kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Tütsülerin yakıldığı mezarın başında anne Emel Korkmaz'ın yaktığı ağıtlar duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Artık her evde Ali var
'TÜRKÜLERİMİZİ ONUNLA SÖYLEMEK İSTERDİK' Saygı duruşunun ardından konuşan ağabey Gürkan Korkmaz, Ali İsmail'in hayallerini gerçekleştireceklerini belirtti. Ali İsmail'in ölümünün üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlatan ağabey Korkmaz, "Koca 3 yıla rağmen hiç yalnız kalmadık. Gönül isterdi mezarı başında değil Ali İsmail ile dost meclislerinde bir araya gelmek ya da akşam türkülerimizi onunla birlikte söylemek ama olmadı. Bundan sonra Ali'in hayallerini gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz" dedi.
Artık her evde Ali var
'ONLARIN YERİ TOPRAĞIN ALTI DEĞİL' Anne Emel Korkmaz ise, kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert de, Gezi direnişinde yaşamını yitirenleri anarak, çocuklarının katilinin AKP hükümeti olduğunu söyledi.
Artık her evde Ali var
Anne Cömert, "Onların yeri toprağın altı değildi. Onların yeri bizim yanımızdaydı" diye belirtti. Yapılan konuşmaların ardından anmaya katılan yurttaşlar, duygu ve düşüncelerini şiir ve türkülerle dile getirdi.
Artık her evde Ali var
Ali İsmail Korkmaz ölümünün 3. yıl dönümünde Eskişehir’de dövüldüğü Sanayici Sokak’taki ekmek fırının önünde anıldı.
Artık her evde Ali var
Anma törenine, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Sinan Özkar ile 50’ye yakın partili katıldı.
Artık her evde Ali var
Burada bir konuşma yapan CHP’li Tekin, “Polis kardeşlerime sesleniyorum; iktidarların kirli oyunlarına, kirli tuzaklarına alet olmayın. 90’lı yıllardaki polis ağabeylerinize bakın. Onlar da aynı durumda. İktidarın kirli oyuncağı haline gelirseniz sürgüne tabi tutulursunuz, yok sayılırsınız, cezaevlerine atılırsınız. Sizin yapmanız gereken, devletin temel görevi, kolluk kuvvetlerinin temel görevi insanların can güvenliğinin garantisidir. 19 yaşındaki gencecik bir çocuğu öldürebilecek kadar haksızca, insanlığını kaybetmiş devlet memurlarını düşünmek bile istemiyorum” dedi.
Artık her evde Ali var
O artık her evde Yazılı bir açıklama yapan Eskişehir’in Tepebaşı Belediye Başkanı ise “Ali İsmail Korkmaz’ın kaybı sadece kentimizde değil ülkemizde de kara bir leke olarak hatırlanacaktır. Eskişehir halkının ne kadar duyarlı olduğunu kentimiz ve ülkemiz bir kez daha gördü. Eskişehir’in her evinde bir Ali oldu ve olmaya devam ediyor. Eskişehir’de her anne-baba bu acıyı kendi evladını kaybetmiş gibi yaşamaya devam ediyor. Demokrasi ve özgür düşüncenin hâkim olduğu bir gelecek için çıktığı yolda yaşamanı yitiren tüm gençlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, bu acıların yaşanmaması için umutlarımız canlı tutan gençlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

En Çok Okunan Haberler