Baş ağrısına neden olan gıdalar
İşte korkulu rüya olan baş ağrısına neden olan gıdalar...
Zeytin ve zeytin yağı çok fazla miktarda tüketildiğinde baş ağrısına neden olabiliyor.
Milliyet'in haberine göre, Yemeklere lezzet katan soya sosu içindeki yüksek tuz oranı nedeniyle baş ağrısına hatta ölüme neden olabilir.
Kurutulmuş et çeşitlerinde bulunan yüksek miktardaki nitrat ve sodyum nedeniyle baş ağrısına yol açıyor.
Çin yemekleri “Monosodium Glutamate” adı verilen amino asit içerir. MSG adı verilen bu madde hamburger, pizza, kızarmış tavuk, kızarmış patates gibi Fastfood'larda da kullanılır. MSG içeren gıdalar, diatbet ve obezite riskini arttırır, tansiyonu yükseltir ve baş ağrısına neden olur.
Kimi peynir çeşitleri 30 gün, kimileri 6 ay, kimileri daha uzun süre yaşlandırılır ve eski peynirlerin fazla miktarda tüketilmesi yüksek tansiyona, alarjiye ve baş ağrısına yol açabilir.
Yapay tatlandırıcılar normal şekere göre daha az kalorilidir ve iki kat fazla tat verir. Yapay tatlandırıcılar, şeker tadı veren kimyasallardan oluşur. Yapay tatlandırıcıların içeriğindeki sakarin kanserden baş ağrısına bir çok sağlık sorununa neden olabilir.
Kırmızı şarap koyu renkteki üzümlerden yapılır. Şarap üretiminde fermantasyon ve yıllandırma işlemleri uygulanır. Kırmızı şarap baş ağrısına neden olan gıdalar arasındadır.
Bilimsel araştırmalara göre yer fıstığı bazı insanlarda baş ağrısına neden olabiliyor. Bunun nedeni “Tyramine” maddesi...
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- 6 asker şehit olmuştu