Besin zehirlenmesinden korunmanın 12 püf noktası!
Yaz mevsiminde besin kaynaklı zehirlenmelerin en yaygın nedenini yetersiz soğutma oluşturuyor ki bu aylarda tüm zehirlenme vakalarının yüzde 46 gibi büyük bir oranını oluşturuyor.
Diğer zehirlenme nedenleri ise hazırlama ve tüketim arasında bir veya daha fazla gün olması, yetersiz pişirme, yetersiz ısıtma, araç ve gereçlerin yetersiz temizliği ile kötü yiyecek malzemelerinin kullanılması yer alıyor.
Besin zehirlenmesinin önüne geçmek içinse besinleri satın alırken saklarken ya da tüketirken bazı noktalara özen göstermek gerekiyor.
Acıbadem Kadıköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Evrim Demirel, aşırı sıcaklarda besin zehirlenmesi sorunuyla karşılaşmamak için dikkat etmeniz gereken noktaları anlattı.
En Çok Okunan Haberler
- Büyükşehirlerde başa baş seçim
- 'Tutulma öncesi yiyecek, su, yakıt stoklayın!'
- Emekliye promosyonda yeni gelişme!
- Bakliyat ve kuruyemiş devi iflas etti
- '30 yıl sonra aynı yanlışın tekrarlanmaması için...'
- Erdoğan'dan 'emekli maaşı' açıklaması
- Özgür Özel'den 'anket' açıklaması!
- Murat Kurum'dan şaşırtan vaat!
- Ali Koç'tan Ankara hamlesi!
- Kurum'un eşine: 'Onun eşine aşığım'