Besin zehirlenmesinden korunmanın 12 püf noktası!

Besin zehirlenmesinden korunmanın 12 püf noktası!
15 Temmuz 2014 Salı, 14:53
Besin zehirlenmesinden korunmanın 12 püf noktası!
Yaz mevsiminde besin kaynaklı zehirlenmelerin en yaygın nedenini yetersiz soğutma oluşturuyor ki bu aylarda tüm zehirlenme vakalarının yüzde 46 gibi büyük bir oranını oluşturuyor.
Besin zehirlenmesinden korunmanın 12 püf noktası!
Diğer zehirlenme nedenleri ise hazırlama ve tüketim arasında bir veya daha fazla gün olması, yetersiz pişirme, yetersiz ısıtma, araç ve gereçlerin yetersiz temizliği ile kötü yiyecek malzemelerinin kullanılması yer alıyor.
Besin zehirlenmesinden korunmanın 12 püf noktası!
Besin zehirlenmesinin önüne geçmek içinse besinleri satın alırken saklarken ya da tüketirken bazı noktalara özen göstermek gerekiyor.
Besin zehirlenmesinden korunmanın 12 püf noktası!
Acıbadem Kadıköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Evrim Demirel, aşırı sıcaklarda besin zehirlenmesi sorunuyla karşılaşmamak için dikkat etmeniz gereken noktaları anlattı.

En Çok Okunan Haberler