'Bu Galatasaray takımından bir cacık olmaz'

21 Kasım 2016 Pazartesi, 10:08
'Bu Galatasaray takımından bir cacık olmaz'
Spor Toto Süper Lig'de günlerdir heyecanla beklenen Fenerbahçe-Galatasaray derbisini, 2-0 sarı lacivertliler kazandı. Karşılaşmayı değerlendiren spor yazarları Fenerbahçe'nin futboluna övgüler yağdırırken, başta teknik direktör Riekerink olmak üzere sarı kırmızılılara ağır eleştirilerde bulundu...
'Bu Galatasaray takımından bir cacık olmaz'
MEHMET DEMİRKOL - FANATİK Yönetim istedi diye Serdar, Podolski’yle Sneijder istedi diye Selçuk kararlarını veriyorsanız, çok doğru bir planınız olması lazım! Kaleye şut atmadan, sadece Bruma’nın 60 metrelik koşuları üzerine kurulu bir oyun bir plan değildir. Ben bu sahada 6-0’ı da seyrettim ama bu kadar ne yaptığını bilmeyen bir Galatasaray görmedim. Ve bunun temel sebebi, bulunduğu yeri hak etmediğini düşünen Riekerink. Bunda kuşkusuz Fenerbahçe’nin, planını ezberlemiş bir takım olmasının rolü de var.
'Bu Galatasaray takımından bir cacık olmaz'
ERMAN TOROĞLU - SABAH Galatasaray için ne söylersiniz? Ben bir tek cümle söylerim... Çünkü "Defansta bunu yaptı, hücumda şunu yaptı, işte efendim bu olmasaydı şu olurdu" lafları hikaye kalır. Galatasaray takımı için söyleyebileceğim bir tek cümle var: Bu Galatasaray takımından bir cacık olmaz! Ne bir oyun planları var, ne yardımlaşmaları var, ne de mücadele güçleri... İnanılır gibi değil: Bruma adam geçecek, şut çekecek, Bruma pas verecek de Galatasaray gol atacak. Dünyada böyle bir şey kaldı mı? Bruma'ya bu takımda yazık oluyor. Bruma için söylenecek şey bu!
'Bu Galatasaray takımından bir cacık olmaz'
UĞUR MELEKE - HÜRRİYET Sneijder’in Galatasaray’daki ilk 3 yılıyla, son 1 yılını ayırmak gerek. İlk 3 senesinde iştahlı, arzulu, arayan-kovalayan bir Sneijder. Bir yılı aşkın bir süreden beriyse Los Angeles’taki sükseli hayatı öncesi son Avrupa turlarını atıyor izlenimi veriyor bana. 2014-15’te 10 gol, geçen sezon 5 gol, bu yıl 11 haftada sıfır gol. Üstelik sıfıra yakın bir futbol. Bu yıl kaleye gönderdiği her 5 toptan 4’ü ceza alanı dışından.
'Bu Galatasaray takımından bir cacık olmaz'
RÜŞTÜ REÇBER - HÜRRİYET İlk golün 45. dakikada olması Fenerbahçe’nin soyunma odasına giderken 17 yıllık evinde yenilmeme geleneği sürdüreceğinin sinyalini verdi. İkinci yarı son haftalardaki galibiyetlerindeki oyun anlaşıyına büründü Fenerbahçe. Yani topu bu sefer Galatasaray’a bıraktı ve kontaraklarla skoru artırma yoluna gitti. Başarılı oldu mu, evet oldu. Maç boyunca kaleci Volkan’ı göremedik. Volkan’ı göstermemek için arkadaşları da çok uğraştı.
'Bu Galatasaray takımından bir cacık olmaz'
LEVENT TÜZEMEN - SABAH Aciz, etkisiz, pozisyonsuz Galatasaray'ın derbideki halinin öncelikli sorumlusu futbolu yönetenlerdir. Eğer; Aziz Yıldırım başkan olsaydı, Selçuk, Yasin, Josue ve Podolski'nin kulübede oturmasına engel olur, Galatasaray'ın De Jong, Sinan, Eren'li bir kadroyla derbiye çıkmasına izin vermezdi. Riekerink'in tercih ettiği kadronun bırakın derbiyi kazanmayı, F.Bahçe'ye kafa tutacak gücü ve kalitesi yoktu. Neymiş; Podolski ile Selçuk hastaymış.. Yalan.. Hasta olan kulübede oturmaz, evinde yatar.
'Bu Galatasaray takımından bir cacık olmaz'
İLKER YASİN - HÜRRİYET 17 yıl bahane gerçek bir tane. Galatasaray Kadıköy’den korkuyor. Ve bu camiada Kadıköy korkusunu yenecek, Galatasaray’a ‘Fenerbahçe kadar büyüksün’ duygusunu aşılayacak bir yönetim, bir teknik direktör, bir kaptan veya futbolcular içerisinde heyecan yaratacak kimse yok. Aylarca önce yazmıştım. Bu Riekerink’in oyun okuması yok. Anladım ki artık yazması da yok. Riekerink’i Galatasaray’ın hocası yapanlar kafayı futbol dışında başka hesaba takanlardır mutlaka.

En Çok Okunan Haberler