IŞİD 13 Sünni'yi sokak ortasında infaz etti

16 Aralık 2014 Salı, 14:31
IŞİD 13 Sünni'yi sokak ortasında infaz etti
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Irak'ın kuzeyindeki Tıkrit yakınlarında cihat karşıtı aşiret savaşçıları olarak tanımlanan 13 Sünni'nin kurşunlanarak infaz edildiği fotoğrafları yayımladı.
IŞİD 13 Sünni'yi sokak ortasında infaz etti
Cihatçı forumlarda ve sosyal medyadaki IŞİD yanlısı hesaplardan paylaşılan fotoğraflarda, IŞİD'in daha önceki rehinelerine giydirdiği turuncu tulumlu 13 kişi, yerde diz çökmüş bir halde görülüyor. Her birinin arkasındaki ise maskeli IŞİD militanları yer alıyor. İkinci fotoğrafta ise infazı gerçekleştiren cihatçıların silahlarını havaya kaldırdığı görülüyor. IŞİD'in vahşetini sergileyen üçüncü karede ise yol boyunca serilmiş cansız bedenler ve etrafında toplanan, aralarında çocukların da olduğu kalabalık görülüyor.
IŞİD 13 Sünni'yi sokak ortasında infaz etti
Yerel kaynaklar dün gerçekleşen infazın Tıkrit'in yaklaşık altı kilometre doğusundaki bir kavşakta, TSİ 14.30 sularında yaşandığını söyledi. Söz konusu kavşağın Tıkrit, Kerkük ve El Alam kentlerini birbirine bağlayan yol üzerinde olduğu bildirildi. İnfaz edilenlerin, IŞİD tarafından yaklaşık 10 gün önce Tıkrit ve El Alam civarında yakalanan ve kendilerine El Alam Şövalyeleri diyen Sünni savaşçılar oldukları bildirildi. Tıkrit, IŞİD'in Irak'taki en büyük saldırılarını gerçekleştirmeye başladığı yaz aylarından bu yana kanlı örgütün elinde.

En Çok Okunan Haberler