
1
Mısır şurubu, nerdeyse tükettiğimiz her ambalajlı gıdanın üretiminde kullanılıyor. Tokluk hissi uyandırmayan mısır şurubu vücudumuzda obezite, diyabet, pankreas kanseri gibi birçok hastalığa sebep oluyor.
1- Halk arasında Nişasta bazlı şeker (NBŞ) olarak bilinen tatlandırıcıyı değişik isimlerle tüketiyoruz. Satın aldığımız ambalajlı gıdalarda farklı isimle karşımıza çıkıyor. Bu nedenle dikkat etmek ve ürün etiketlerini iyi okumak gerekir. İçindekiler bölümünde mısır şurubu, glikoz-fruktoz şurubu, yüksek fruktozlu mısır şurubu yazıyorsa bu üründen uzak durmanız gerekir.





6
6- İnce bağırsaktan emilerek karaciğere gelen früktoz metabolize edilmek için insüline gerek duymuyor. Bu bir avantaj gibi görünse de değişik metabolik süreçler için vücut çok az früktoz kullanabiliyor. Geri kalan tüm früktoz ise kan yağlarına dönüşüyor. Tüm tatlandırıcılar arasında en hızlı yağa dönüşen de früktoz.

Video Haberler
-
Meral Akşener Endişeliyim deyip Erdoğan'a seslendi
-
Kanadalı mucit, motorlu sırt çantasıyla böyle kaydı
-
Avrupa Uzay Ajansı 'mavi ışık' görüntüsünü yayınladı
-
Komşusunun kafa attığı esnaf hastanelik oldu
-
Hem okuyup hem çobanlık yapan Şevki, fenomen oldu
-
Metrobüs durağında dikkat çeken anlar!
-
İstanbul'un göbeğinde skandal olay!
-
İspanya'yı Hortense fırtınası vurdu
-
Dikkat! Maskede bu hatayı sakın yapmayın
-
İstifa mı ediyor? AKP'li başkandan dikkat çeken paylaşım