Fava nedir, nasıl yapılır? Püf noktalarıyla fava tarifi…
Ege mutfağında sıkça yer bulan fava evde yapılabilen en kolay ve en lezzetli meze çeşitlerinden biri. Günümüzde genellikle kuru bakla ile yapılmaktadır. Küp küp doğranmış soğanların zeytinyağı ile buluşmasıyla başlayan lezzet yolculuğu, üzerine bakla, limon suyunun eklenmesiyle son bulur. İşte zeytinyağlı fava tarifi…
Fava, Ege ve Yunan mutfağıyla özdeşleşen ve kuru bakla ile hazırlanan bir mezedir. Protein bakımından zengin olan favanın adı, Yunanca'dan gelir. Genellikle balık yemeklerinin yanında servis edilir. Fava diğer adıyla bakla ezmesi, servis öncesinde hafif sulu bir kıvamda kalması gerekmektedir. Bekledikçe suyunu çeken fava soğuk sunuma hazırlanmalıdır. İşte püf noktalarıyla fava tarifi…
FAVA TARİFİ
Malzemeler
2 su bardağı kuru bakla
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
Yarım demet dereotu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Yapılışı
Öncelikle kuru baklayı bol suyla ıslatın ve geceden tencerede bekletin. Ertesi gün bol suda yıkayıp süzün. Soğanı ince ince kıyıp, zeytinyağında kavurun. Üzerine beklettiğiniz baklaları ilave edip, 3-4 su bardağı su ekleyin. Şekeri ve tuzu da ilave edip, baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotundan biraz alıp ince ince kıyın ve tencereye ilave edip, karıştırın. Ocaktan alın. Blender yardımıyla püre haline getirin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Kalıp şeklinde kare borcam gibi bir kaba alırsanız dilimlemek daha kolay olur. Favayı dereotu, zeytinyağı ve mor soğanla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…
En Çok Okunan Haberler
- Narin'in köyündeki lüks araçların sırrı çözüldü
- Narin'in ağabeyi Baran Güran'dan dikkat çeken paylaşım
- Amca Salim Güran cesedi neden itirafçıya verdi?
- Ne gördüğünü açıkladı: Narin bulunmadan bir gün önce...
- İşte Narin cinayetinde ikinci tanığın ifadesi!
- Varlıklara ipotek
- Narin'in ablasının ölüm raporu ortaya çıktı
- Özel'den Erdoğan'a 'özür' yanıtı
- İmamoğlu'ndan 'Murat Kurum' açıklaması
- Eve gittikten sonra mı öldürüldü?