Ege mutfağının asırlık lezzeti: Fava tarifi
Baklanın en sade ve en zarif hâli olan fava, Ege mutfağının klasik mezeleri arasında yeniden yükselişe geçti. Hem ekonomikliğini koruyan hem de protein bakımından zengin olan bu meze, hafif ve aromatik tadıyla özellikle balık sofralarında öne çıkıyor.
Ege mutfağının vazgeçilmez mezesi: Fava tarifi
Ege ve Akdeniz sofralarının klasik mezelerinden biri olan fava, baklanın nefis aromasıyla hazırlanan hafif ve besleyici bir lezzet. Özellikle balık sofralarının vazgeçilmezi olan bu meze, hem pratik hem de sağlıklı.
Akdeniz mutfağından bir esinti: Fava tarifi...
Akdeniz'in sıcak iklimi ve bereketli toprakları, yöre mutfağının lezzetlerine yansır. Bu mutfağın en sevilen tatlarından biri de favadır. Basit malzemelerle hazırlanan ve doyurucu bir lezzete sahip olan fava, sofralara Akdeniz'in tazeliğini ve zengin aromalarını getirir.
Fava nedir, nasıl yapılır? Püf noktalarıyla fava tarifi…
Ege mutfağında sıkça yer bulan fava evde yapılabilen en kolay ve en lezzetli meze çeşitlerinden biri. Günümüzde genellikle kuru bakla ile yapılmaktadır. Küp küp doğranmış soğanların zeytinyağı ile buluşmasıyla başlayan lezzet yolculuğu, üzerine bakla, limon suyunun eklenmesiyle son bulur. İşte zeytinyağlı fava tarifi…