Kerebiç nedir, nasıl yapılır? Kerebiç hakkında merak edilenler…
Kerebiç, Mersin yöresine ait çok sevilen bir tatlıdır. Yolunuz Mersin'e düşerse Kerebiç yemeden ayrılmayın. Coğrafi işaret almış, tescilli bir lezzet olan kerebiç nedir? Özellikleri ne? İşte kerebiç hakkında merak edilenler…
Çöven otu nedir? Çöven otu nasıl kullanılır?
Ülkemizin verimli topraklarında milyonlarca şifalı bitki yetişmektedir. Bu şifalı bitkilerden birisi de çöven otudur. Çöven karanfilgiller familyasından ekonomik öneme sahip 100 türden oluşan bitki cinsi. Türkiye'de bulunan 50 çöven türü biliniyor. İşte çöven hakkında merak edilenler…
Zeytinyağlı çanak enginar nasıl yapılır?
Bahar ayları ile birlikte tezgahları süsleyen enginar, konserve haline getirildiğinde dört mevsim lezzetle tüketilebilen bir besine dönüşüyor. Ancak enginar deyince benim aklıma ilk gelen tarif garnitür diye tabir ettiğimiz havuç, bezelye ve patatesle yapılan çanak enginar tarifi geliyor. Denemeye ne dersiniz? İşte tarifi…
Portakallı kereviz nasıl yapılır? 5 püf noktasıyla tarifi...
Kış mevsiminin en sağlıklı sebzesi kerevizi portakal suyu ile tatlandırarak pişirmeye ne dersiniz? Kerevize önyargısı olan kişilerin bile damağında çok keyifli bir değişim yaratabilir. İşte leziz bir portakalı kereviz yemeği yapmanın püf noktaları…
Konsome nedir? Konsome çorbası nasıl yapılır?
Konsome Fransız mutfağına ait bir tür çorbadır. Özelliği şeffaf ve tortusuz olmasıdır. Bu şeffaflık süzülerek değil özel bir berraklaştırma yöntemiyle elde edilir. Peki konsome nasıl yapılır? İşte tarifi..
Ekşi maya ile yapılan ekmeklerin faydaları nelerdir?
Sofralarımızın baş tacı besinlerin başında ekmek geliyor. Her yıl 16 Ekim Dünya Ekmek Günü olarak kutlanıyor. Puratos Türkiye, bu özel günde ekşi mayayla yapılan ekmeklerin faydalarına dikkat çekiyor…
Konya’nın meşhur etli ekmeği nasıl yapılır?
Etli ekmek, Konya yöresine ait olan ince ve kenarsız içli pide türüdür. Konya etli ekmeği 2017 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. İşte ince hamuruyla sofraları renklendirecek etli ekmek tarifi…
Trabzon yağlı pide (yağlaması) nasıl yapılır?
Trabzon mutfağına özgü olan yağlı pide, Karadeniz'in en sevilen pide çeşitlerinden biridir. Hem görünümü, hem de lezzeti ile diğer pide çeşitlerinden farklıdır. Yuvarlak bir şekilde hazırlanan hamur, peynir çeşitleri ile zenginleştirilir. Pidenin üst kısmında yumurta kırılır. Peki, Trabzon yağlı pide nasıl yapılır?
Samsun’un meşhur ‘Bafra’ pidesi nasıl yapılır?
Bafra pidesi, adı Samsun’la özdeşleşmiş nefis bir lezzet. Tereyağlı çıtır hamuru, kıymalı, soğanlı ve karabiberli iç harcıyla tadına doyum olmayan Bafra pidesi, her öğünde çayla ve ayranla tüketiliyor. Siz de bu pideyi evinizde denemek isterseniz işte tarifi…
Bursa’nın meşhur ‘Cantık’ pidesi nasıl yapılır?
Cantık, Bursa’ya özgü bir pide çeşidi… Boyutu küçük, içi kıyamalı ve yuvarlak pidedir. Sabah, öğle, akşam demeden her öğün yiyebileceğiniz cantık pidesi mayalı hamurdan yapılır. İşte püf noktalarıyla tarifi…
Lokanta usulü mor lahana turşusu nasıl yapılır?
Mor lahana ya da diğer adıyla kırmızı lahana olarak bilinen sebze kış sofralarının vazgeçilmezidir. Antioksidan özelliği ile bağışıklığı da güçlendiren mor lahananın turşusunu yapmaya ne dersiniz? İşte; Lokanta usulü mor lahana turşusu tarifi…
Profiterol nasıl yapılır? Püf noktalarıyla profiterol tarifi…
Nefis bir hamur, pastacı kreması ve çikolatalı sosun muhteşem bir uyumu olan profiterol; sofralarınız için hem pratik, hem şık hem de oldukça iştah açıcı bir tatlıdır. Profiterol, çok zor bir tatlıymış gibi görünsede, yapması o kadar da zor değildir. Bütün püf noktalarını bu tarifte bulabilirsiniz…
Balık köftesi nasıl yapılır? Püf noktalarıyla tarifi…
Daha önce demeyenler için balık köftesi harika lezzet ve değişik bir alternatif olabilir. Yapımıda oldukça pratik. Levrek, mezgit, palamut gibi balıkların kılçıklarından ayrılması ile elde edilen fileto ile hazırlanır. Peki; balık köftesi nasıl yapılır? Püf noktalarıyla tarifi…
Balık çorbası nasıl yapılır? Püf noktalarıyla tarifi…
Balık sezonun açılması ve havaların soğumasıyla birlikte şifa kaynağı olan balık çorbası farklı ve besleyici tarifler arayanlar için birebir. Balık çorbası, içerisinde bolca vitamin ve mineral barındıran genellikle levrek balığından yapılan enfes bir çorbadır. Peki balık çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi…
Hamsi tava nasıl yapılır? Püf noktalarıyla tarifi…
Karadeniz'in vazgeçilmez lezzeti hamsi tava; balık mevsiminin de gelmesiyle sofralarımızda yerini almaya başladı. İşte balık severlerin en sevdiği lezzetlerden biri olan hamsi tavanın tarifi…
Ançüez nedir? Ançüez hangi balıktan yapılır?
Ançüez, kolay hazırlanabilen İtalyan ve Akdeniz mutfağına özgü bir balık ezmesidir. Peki ançüez hangi balıktan yapılır? İşte; merak edilen tüm detaylar…
Neden ham kakao? Ham kakaonun özellikleri nelerdir?
Kakao neredeyse her insanın tutkusu olan çikolatanın olmazsa olmaz bir parçasıdır. Keklerde, kurabiyelerde vazgeçilmez bir dokunuş olan kakao, işlenmemiş ve doğal hali ile yenildiğinde ise bambaşka özelliklere sahip olur. Peki neden ham kakao kullanmalıyız?
Ihlamur çayı nasıl demlenir? Ihlamur ile ilgili sıkça sorulan sorular…
Lezzetli aroması ve hoş kokusu ile en sevilen bitki çaylarından biri olan ıhlamur kış aylarının vazgeçilmezi. Peki, ıhlamur neden bu kadar seviliyor ? İşte; Ihlamur ile ilgili sıkça sorulan sorular…
Hindistan cevizi sütü nedir? Hindistan cevizi sütü ile neler yapılır?
Yoğun kıvamlı, eşsiz aromalı ve vegan beslenmesinin vazgeçilmezi… Evet, Hindistan cevizi sütünden bahsediyoruz! Hindistan cevizi sütü, Hindistan cevizi ağacının meyvesi olan olgun kahverengi hindistan cevizinin beyaz kısmından yapılır. Sağlık açısından oldukça faydalı ve lezzetli bir içecektir. İşte; hindistan cevizi sütü hakkında merak edilenler…
Altın süt (golden milk) nedir? Nasıl yapılır?
Altın süt (golden milk) hem rengi hem içeriğiyle altın değerinde bir içecek. Ana vatanı Hindistan. Öksürüğü ve soğuk algınlığını gidermesiyle biliniyor? Üstelik kolay hazırlanan ve uyumlu lezzet bileşenlerine sahip. Peki; altın süt nasıl yapılır? İşte, ev yapımı mucizevi altın süt tarifi..
Alıç nedir? Alıç nasıl tüketilir?
Eski medeniyetlerin vazgeçilmez besin kaynağı olan alıç, günümüzde de sirkesinden marmelatına birçok şekli ile tüketiliyor. Peki, kendine has aroması ile öne çıkan alıç meyvesini daha yakından tanımak ister misiniz?
Türkiye’de kurulan ekolojik (organik) pazarlar listesi…
Son yıllarda sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmak herkesin gündeminde. Peki; sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmamız için ekolojik (organik) pazarlar nerelerde kuruluyor? Buğday Derneği Genel Müdürü ve %100 Ekolojik Pazarlar Proje Koordinatörü Batur Şehirlioğlu’nun desteğiyle; Türkiye’de kurulan ekolojik (organik) pazarlar listesini hazırladık…
Karadeniz mutfak kültürünü anlatan 5 yöresel tarif…
Karadeniz yemekleri kendine has lezzetleriyle Türkiye’nin eşsiz güzelliklerinden biri. Bu güzel coğrafya kendi içinde bölgelere ayrıldığından, her bölgenin de kendine has yemekleri bulunuyor. Peki; Karadeniz yemekleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? İşte Karadeniz mutfak kültürünü anlatan 5 yöresel tarif…
Sakarya’nın meşhur lezzeti: Islama köfte tarifi…
Yaklaşık 120 yıl önce Balkanlar'dan göçenlerin bayat ekmekleri değerlendirmek düşüncesiyle ortaya çıkan, kemik suyuna batırılan ekmekle sunulan ıslama köfte, Sakarya denilince akla gelen lezzetlerin başında yer alıyor. İşte püf noktalarıyla ıslama köfte tarifi…
Fellah köftesi nasıl yapılır?
Adana yöresi ile özdeşleşen fellah köftesi, bulgur, irmik, yumurta, un ve sıcak su ile hazırlanan hamura şekil verilerek yapılan köftelerin haşlanması ve sarımsaklı salçalı sos ile lezzetlendirilmesi ile ortaya çıkan bir yemektir. İşte; püf noktaları ve yapım aşamalarıyla fellah köftesi tarifi…
Mercimek köftesi nasıl yapılır?
Mercimek köftesi; hemen her mutfakta yapılan Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden. Kırmızı mercimek, bulgur, yeşillikler ve limonun buluştuğu yapımı kolay ama kıvamını ve lezzetini tutturmak önemlidir. Hazırlarken dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası var. İşte tam kıvamında mercimek köftesi tarifi ve dikkat edilmesi gerekenler…
Ekim ayında hangi meyve ve sebzeleri tüketmeliyiz?
Yeni gelen her ayla birlikte sofralarımıza misafir ettiğimiz meyveler ve sebzeler değişiyor. Günümüz şartlarında, her türlü meyve ve sebzeyiyi dört mevsim bulmak mümkün olsa da, mevsimsel beslenme, insan sağlığı için çok önemli. Öyleyse; Ekim ayında hangi sebze-meyveleri tüketmeliyiz?
1 Ekim Dünya Kahve Günü!
Dünyadaki birçok ülke, yıl boyunca çeşitli tarihlerde kendi ulusal kahve günlerini kutlamaktadır. Mart 2014'te, Uluslararası Kahve Örgütü, dünya çapındaki kahve severler için tek bir kutlama günü oluşturmak amacıyla 1 Ekim’i Uluslararası Kahve Günü olarak ilan etti…
Portakal soslu muhallebi tarifi…
Vitamin deposu portakal muhallebiyle buluşunca ortaya nefis bir sütlü tatlı çıkıyor. Hem yapımının pratikliği hem görüntüsünün çekiciliği, hem de lezzetiyle sofranızın yıldızı olmaya aday bu hafif tatlıyı denemeye ne dersiniz? İşte; Portakal soslu muhallebi tarifi…