Orta Doğu mutfağının yıldızlarından biri olan Tabbule (Tabbouleh), özellikle yaz sofralarının serinleten başrol oyuncularından. Lübnan kökenli bu nefis salata; maydanoz, nane, domates ve ince bulgur gibi sade ama aroması güçlü malzemelerle hazırlanıyor.
TABBULE TARİFİ
Malzemeler:
- 1 çay bardağı ince bulgur (köftelik bulgur)
- 1 demet taze maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 4 adet orta boy domates
- 2-3 dal taze soğan
- 1 adet limonun suyu
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz (isteğe göre)
- Karabiber (isteğe göre)
Yapılışı:
- İnce bulguru bir kaseye alın. Üzerine çok az sıcak su gezdirin ve bulgurun şişmesi için 5-10 dakika kadar bekletin.
- Şişen bulguru hafifçe karıştırarak soğumaya bırakın.
- Maydanozları ve taze naneleri incecik kıyın.
- Domatesleri küçük küçük küp şeklinde doğrayın. İsterseniz çekirdek kısımlarını çıkarabilirsiniz ki salatanız sulanmasın.
- Taze soğanları ince halkalar halinde doğrayın.
- Bir karıştırma kabında şişen bulguru, maydanoz, nane, domates ve taze soğanı birleştirin.
- Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin.
- Tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.
- Tabbuleyi servis etmeden önce buzdolabında 15-20 dakika dinlendirirseniz aromalar daha güzel bütünleşir.