Mutfakta hünerlerini göstererek, farklı lezzetleri ailesine sunmak isteyen yurttaşlar, Arnavutlara özgü mişoriz pilavıyla konuklarının aklında yer edecek. İşte, enfes mişoriz tarifi...

MİŞORİZ TARİFİ
Malzemeler
- Tavuk
- 2 bardak pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kepçe yağ
Yapılış
- Önce tavuğu doğrayıp haşlıyoruz.
- Daha sonra bir tavaya kuru soğanı yemeklik doğrayıp üzerine yağını döküyoruz ve biraz öldürene kadar kavuruyoruz.
- Soğanlar kavrulunca üzerine salçayı ekliyoruz birazda onunla kavurup altını kapatıyoruz. Pirinci yıkayıp borcama alıyoruz ve üzerine salçasını döküyoruz iyice harmanlıyoruz.
- Daha sonra üzerine tavukları diziyoruz ve 4 bardak tavuk suyunu ekliyoruz.
- 200° fırına sürüyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.