Yumuşacık pişmiş tavukların, patates ve havuç gibi sebzelerle harmanlandığı bu tarif, aile sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday diyebiliriz. Üstelik mutfağınızda bulunan temel malzemelerle bu yemeği kolayca hazırlayabilirsiniz.
PATATES HAŞLAMA TARİFİ
Malzemeler:
- 5 adet tavuk incik (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
- 1 litre sıcak su
- 1 adet Soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
- Patatesli tavuk haşlama için tencereye yağı alıp tavukları 3-4 dakika kadar mühürleyin. Tavukları tencereden alın.
- Soğan ve havuçları, toz biberi ekleyerek kavurun.
- Tavukları tekrar tencereye alın. 1 litre sıcak su ekleyip 15 dakika haşlayın.
- Ardından elma dilim kesilmiş patatesleri ekleyerek on dakika daha pişirin.
- Baharatlarını ilave edin. Patatesli tavuk haşlama hazır. Afiyet olsun.