Bu tatlı, şekersiz, hafif ve doğal tatlarla tatlandırılmış mükemmel bir kış lezzeti sunuyor. Sağlıklı tatlı arayanlar için ideal bir seçenek!

KAYMAKLI AYVA TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
- 2 adet büyük ayva (ortadan ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış)
- 1 çay bardağı bal veya pekmez
- 2 su bardağı su
- 1 adet çubuk tarçın
- 3-4 adet karanfil
- 1 çay bardağı ceviz veya fındık içi (dövülmüş)
- 4 yemek kaşığı kaymak
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın (üzeri için)
Yapılışı:
- Ayvaları soyun ve ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın.
- Bir tencereye ayvaları yerleştirin ve üzerine suyu ekleyin.
- Bal veya pekmezi ilave edin, ardından çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyerek kapağını kapatın.
- Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika, ayvalar iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Ayvaları servis tabağına alın ve soğumaya bırakın.
- Her bir ayva yarısının üzerine kaymak ekleyin ve dövülmüş ceviz veya fındık serpiştirin.
- Son olarak üzerine toz tarçın ekleyerek servis edin.