Zeytinyağlı Sebzeli Enginar: Sağlıklı ve lezzetli bir tarif!

Sağlıklı ve lezzetli bir sofranın anahtarını arayanlar için nefis bir öneri... Zeytinyağlı sebzelerle hazırlanan enginar, hem sağlıklı beslenmeye katkı sağlayan hem de damakları şenlendiren bir tarif.

Zeytinyağlı Sebzeli Enginar: Sağlıklı ve lezzetli bir tarif!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 20.01.2024 - 17:57

Doğanın sunduğu bu lezzet, sofralarınıza sağlık dolu bir alternatif sunuyor. Zeytinyağının doyurucu lezzetiyle buluşan enginar, sofralara şıklık katarken sağlıklı yaşamın kapılarını aralıyor. İşte, sofraları renklendirecek Zeytinyağlı Sebzeli Enginar tarifi!

MALZEMELER

1/4 su bardağı zeytinyağı

1/2 adet orta boy kuru soğan 

1/2 adet orta boy patates 

1/2 adet büyük boy havuç 

1/2 su bardağı dondurulmuş bezelye

4 adet ayıklanmış enginar

1 adet taze sıkılmış limon suyu

1/2 su bardağı su

Yarım tatlı kaşığı toz şeker

Yarım çay kaşığı tuz

Dereotu

YAPILIŞI

Enginarların saplı kısımlarını kesip uç kısımları temizlenir ve limonlu su içinde bekletilir.

Bir tencerede zeytinyağı ısıtılır. İnce doğranmış soğan eklenip şeffaflaşana kadar kavrulur.

Doğranmış patates, havuç ve dondurulmuş bezelye eklenip karıştırılır.

Ayıklanmış enginarlar tencereye eklenir.

Limon suyu, su, toz şeker ve tuz eklenip karıştırılır.

Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır.

Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Sebzeler piştikten sonra ocaktan alınır ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirilir.

Zeytinyağlı sebzeli enginar servis tabağına alınır.

Üzerine ince doğranmış dereotu serpiştirerek servis yapılır.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon